Tilmeld nyhedsbrev

Grøntsagspølsehorn – Sunde pølsehorn med grøntsager

Grøntsagspølsehorn – Sunde pølsehorn med grøntsager

Sunde pølsehorn med en masse grøntsager

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

En nem og mættende opskrift på sunde pølsehorn lavet på grøntsager som broccoli og gulerødder. De er også tilsat havregryn og æg, hvilket gør, at proteinindholdet er højt og de mætter også meget på grund af havregrynene. De er den perfekte sunde frokost og er også gode som en sund snack.

Ingrediensliste

  • 200 g. gulerødder
  • 400 g. broccoli
  • 4 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 30 g. sesamfrø
  • 90 g. havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 10 pølser

Fremgangsmåde

1. Start ovnen på 180 grader varmluft. Riv eller hak gulerødder og broccoli meget fint. Vi brugte en minihakker.
2. Hæld det over i en skål og bland det med salt, æg og bagepulver.
3. Blend nu havregryn til mel og tilsæt det og sesamfrø i skålen. Lad din dej stå og trække i 15 min, så sesamfrø og havregryn kan suge noget af væsken. Hvis dejen stadig er meget våd, tilsæt da lidt ekstra havregryn.
4. Gør nu en bageplade beklædt med bagepapir klar. Put ”dej” rundt om pølserne og placer dem med et stykke mellemrum. Drys evt. med lidt sesamfrø og/eller hørfrø på toppen. Et godt tip: læg en klump “dej” på bagepladen. Herefter placeres pølsen ovenpå og der lægges et “låg” af dej ovenpå pølsen igen.
5. Bag dem i cirka 25 minutter.
6. Lad dem afkøle på en rist, så bunden ikke bliver blød. Server evt. med ketchup.

Bedøm denne ret

Opskrift på de lækreste sunde grøntsagspølsehorn, som er fyldt med grøntsager og som mætter godt. De er perfekte som en del af en sund madpakke, frokost eller som aftensmad. De er lavet med broccoli, gulerødder og havregryn. Så det er ene gode og sunde sager, som passer godt ind i en sund livsstil.

LÆS OGSÅ: Sunde og grove pølsehorn med kerner

Vi har ofte de her grøntsagspølsehorn med i skole eller på arbejde. Det er nemlig en sund og mættende frokost. Og så er det jo en bonus, at man samtidig får en masse grøntsager ind. Vi kan i hvert fald personligt godt have svært ved at få grøntsager nok i løbet af dagen.

Hvis du ikke bryder dig om broccoli, så kan det også byttes ud med blomkål. Men det er slet ikke fordi, at broccolien overtager hele smagen. Den er faktisk meget mild i den her kombination.

Kan de fryses? Og hvordan opbevares de bedst?

De kan sagtens fryses. Men ellers skal de bare opbevares i en pose eller lufttæt beholder i køleskabet. Her kan de holde sig i 5-6 dage uden problemer. Så plejer vi lige at lune dem hurtigt i ovnen eller give dem en tur på brødristeren, så er de faktisk næsten som nybagte igen. Spis dem med lidt ketchup eller sennep, så har du en proteinrig og sund frokost.

Vi elsker at udvikle opskrifter på sund mad, som er let at lave, da vi ved, at mange af jer som følger med, har en travl hverdag. De her består af simple ingredienser, som kan købes i ethvert supermarked. De er også hurtige at lave, ja faktisk kan de laves på 30 minutter, hvis man har en god foodprocessor og ikke skal rive grøntsagerne i hånden. 

Så følg med på vores Instagram, hvor vi lækker spændende og sunde opskrifter op. Både til den søde tand men også til en god og mættende madpakke.

Kommentarer

  1. Hejsa – der står ikke hvor mange æg der skal i “dejen”. Jeg glæder mig til at prøve dem.

    1. Hejsa

      Vi har lige skiftet hjemmeside og skrevet alle opskrifter manuelt over. Derfor er der lidt småfejl hist og her 🙂 Det er rettet nu.

      Knus

Skriv en kommentar