Sunde sandwichbrød
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
Sunde og proteinrige sandwichbrød som er perfekte til madpakken. De kan fryses ned og tages op efter behov. De kan i den grad anbefales, hvis det normale brød skal skiftes ud med noget anderledes og ikke mindst sundere brød.
Ingrediensliste
- 250 g. havregryn
- 350 g. hytteost
- 4 æg
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Alle ingredienserne hældes op i en skål. Herefter bruges en stavblender indtil du har en ensartet dej. Hvis dejen virker for tynd, tilsæt da lidt mere havregryn. Lad dejen trække 5-10 min.
- En bageplade gøres klar med bagepapir.
- Brug to skeer, som dyppes i vand, og læg klatter af dejen på bagepladen og form dem til cirka 8 stk. lidt aflange sandwichbrød. Du kan evt. drysse dem med lidt hørfrø, hampefrø eller sesamfrø.
- Bag dem i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af, inden du skærer dem over. Hvis de skæres over for tidligt kan de godt virke klæge inden i.
- Opbevar dem i en tætlukket pose i køleskabet eller på køkkenbordet. De kan også sagtens fryses.
Opskrift på sunde sandwichbrød
Her får du en nem opskrift på sunde sandwichbrød med en masse protein. Bollerne er lavet på hytteost, havregryn og æg – helt uden hvedemel og gær. De mætter super godt og egner sig derfor godt i en madpakke.
Du kan fylde dem med lige det du har lyst til. Vi har fyldt dem med serranoskinke, da det skulle være nemt. Du kan også fylde dem med nystegt kylling, hjemmelavet hønsesalat eller hjemmelavet rejesalat.
LÆS OGSÅ: Grove sandwichbrød med kerner
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.
Kommentarer
Hej 🙂
Hvad kan man eventuelt erstatte hytteost med?
Hej Ditte,
Neutral skyr 🙂
Kh
Jeg har bagt de sandwich idag med glutenfri havregryn og laktosefri hyggeost og de blev
Så gode og svampede, men de hæver ikke, og det tror det skyldes glutenfri gryn men jeg bliver ved med at lave dem med det da jeg ikke tåle det andet😉💚🦋🌸
Jeg har bagt med almindelige gryn og de hævede heller ikke rigtigt😬spiser selv glutenfri (men almindelige havregryn) og den eneste forskel, der er på glutenfri havregryn og almindelige havregryn, er, at de glutenfri gryn er valset på et sted, hvor de kan garantere, at det er et 100% glutenfrit miljø. Selve grynene er de samme/altså samme indhold, så det er næppe derfor😊
Hvad er der drysset ovenpå brødene? Ser lækkert ud 😁
Hej,
Der er drysset lidt hørfrø og hampefrø 🙂
Kh
De er et kæmpe hit herhjemme. Vi elsker at bruge dem til madpakken med noget Bornholmsk sennep, sprød salat, primadonna ost og rød peber 🥬🍅🧀
MUMS ❤
Hej Pia,
Dejligt at høre! Det lyder super lækkert.
Kh
Hej.
Hvor mange % er hytteosten på?
Hej,
4% 🙂
Kh
Ha jeg glemte at blende dejen … men for pokker de er super lækre 🥰
Hej Liv,
Det gør ikke spor. De bliver bare lige mere grove 😉
Dejligt at de smagte godt.
Kh
Hej super gode boller, hvor mange kcal er der ca. Par 100 gram ? 😁
Hej,
150 🙂
Kh
Hej
Jeg er stor fan af jeres opskrifter, og meget vild med disse sandwich. Har tænkt om man kan udskifte havregryn med Husk frøskaller eller profiber?
Venligst
Christina
Hej Christina,
Dejligt at høre! Vi har desværre ikke prøvet, men tror ikke du kan udskifte det 1:1, da husk suger meget. Men prøv dig frem med en mindre mængde først 🙂
Kh
Hej har du en sund og lækker dressing / smørelse til sandwichbrødet som du kan anbefale.
Mvh Benedicte
Hej,
Hytteostblandingen fra denne opskrift er super lækker som “dressing”.
https://mummum.dk/rosti-sandwich-med-kylling/
Kh