Groft gulerodsbrød Groft gulerodsbrød Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 brød Opskrift til 1 brød Forberedelsestid 1 time og 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på et svampet, groft gulerodsbrød. Et franskbrød med groft mel, gulerødder og solsikkekerner. Ingrediensliste 3 dl. vand 1 dl. creme fraiche 25 g. gær 3 spsk. olivenolie 1 spsk. sukker 2 tsk. salt 60 g. solsikkekerner 150 g. gulerod 200 g. grahamsmel 350 g. hvedemel Fremgangsmåde Rør lunkent vand og creme fraiche sammen. Smuldr gær i og rør ud. Tilsæt olie, sukker og salt. Tilsæt solsikkekerner og revet gulerod (vægten er angivet i revet vægt). Tilsæt grahamsmel og hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen. Brug evt. en røremaskine. Tilsæt det resterende mel og ælt dejen godt sammen. Den må gerne være lidt klistret. Er den meget klistret, så tilsæt lidt ekstra mel. Lad dejen hæve tildækket 1 time i skålen. Kom godt med mel på bordet og vend dejen ud. Form et aflangt franskbrød. Læg det på et stykke bagepapir. Læg et viskestykke over og lad det efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og lad en flad bageplade varme op inde i ovnen. Når ovnen er varm, så tages den varme bageplade ud. Skub brødet med bagepapir over på den varme bageplade. Sæt brødet ind i ovnen. Skru herefter ned på 200 grader. Lad brødet bage 30-35 minutter. Det skal lyde hult, når man banker på det. Tag det herefter ud og lad det køle af på en bagerist i minimum 30 minutter, inden du skærer i det. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på groft gulerodsbrød Her får du opskriften på et svampet og groft gulerodsbrød, som vi for tiden bager ugentligt. Et saftigt og lækkert franskbrød med groft mel og gulerødder. Vi elsker at tilføje revet gulerod til vores bagværk, da det både giver det en naturlig sødme og samtidig gør brødet svampet og lækkert. Det her brød er også virkelig børnevenligt, så har du et par små børn derhjemme, så vil det her uden tvivl falde i god jord. Det gode ved et franskbrød er, at det ikke har den samme skorpe, som boller har. Det gør det rigtig børnevenligt, da små børn og babyer har nemt ved at tygge og bide igennem det. Sådan en skive nybagt, groft gulerodsbrød med et godt lag smør, måske en skive ost og marmelade. Det skal man altså ikke undervurdere! Det elsker alle mand herhjemme. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på franskbrød her Franskbrød med kerner og gulerødder Det er simpelthen det dejligste franskbrød med kerner og gulerødder. Vi har her brugt solsikkekerner, men du kan også bruge hørfrø eller andre kerner. Og skal det være babyvenligt, så kan du også udelade kernerne. Derudover har vi revet gulerod og kommet i. Som sagt, så giver det en god saftighed til brødet og samtidig en naturlig sødme. Man behøves derfor ikke tilsætte så meget sukker til brødet. Kan brødet fryses? Ja, det kan det sagtens. Vi fryser ned i skiver. Så er det nemt at tage op og lægge på brødristeren. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Super brød, også et par dage “gammelt”. Har prøvet at tilsætte lidt mindre gær og øget hævetiden. Vender dejenes 3-4 gange ,2 gange under hævningen med en dejskraber eller fugtige fingre. Bruger ikke røremaskine. Svar