Kærnemælksfranskbrød

Kærnemælksfranskbrød
Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kærnemælksfranskbrød. Du får det bedste franskbrød med kærnemælk, som giver et luftigt, hjemmebagt franskbrød.

Ingrediensliste

  • 25 g. gær
  • 3 dl. kærnemælk
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 500 g. hvedemel
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken. Opløs gæren i det lunkne mælk. Tilsæt olie, salt, sukker og lidt hvedemel ad gangen.
  2. Ælt dejen godt til den er smidig, enten på bordet eller i køkkenmaskinen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  3. Lad dejen hæve tildækket 1 time i skålen eller på bordet.
  4. Form herefter dejen til et franskbrød og læg det på en bageplade eller i en bageform. Vi brugte en rugbrødsform på 25×11 cm. Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted i 20 min.
  5. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  6. Rids brødet med en skarp kniv og pensl det med et sammenpisket æg.
  7. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på kærnemælksfranskbrød

Et nemt, hjemmebagt kærnemælksfranskbrød kan man da på ingen måde modstå. Server det med et godt lag smør eller en skive ost og marmelade. Det er intet mindre end helt fantastisk! Vi har den her idé om, at det faktisk er sjældent, at folk bager franskbrød selv. Er det mon rigtigt? Det er i hvert fald noget vi personligt selv gør alt for sjældent. Det er som om, at vi altid bager boller i stedet. Men et lunt og nybagt franskbrød er mindst lige så lækkert. Og så er det faktisk også meget nemmere og hurtigere at bikse sammen. Det her kærnemælksfranskbrød er bagt med kærnemælk. Vi elsker at bruge kærnemælk eller andre surmælksprodukter i vores bagværk. Det er nemlig med til at gøre det ekstra saftigt og gør også, at det bliver knap så hurtigt tørt.

Vi får også ofte spørgsmål om hvad man kan erstatte kærnemælk med. Du kan altid erstatte et surmælksprodukt med et andet, når det er i bagværk. Men hvis du alligevel har købt kærnemælken og ikke ved hvad du skal bruge resten til, så finder du her alle vores opskrifter med kærnemælk. Og vi har faktisk ret mange, så der er ingen undskyldning for at smide resten ud!

LÆS OGSÅ: Opskrifter på bagværk

Kærnemælksfranskbrød

Franskbrød med kærnemælk

Det her franskbrød med kærnemælk er så nemt og simpelt at lave. Det kræver få ingredienser og minimal tilberedelsestid. Hvis du har en røremaskine, så er det ingen sag lige at røre dejen sammen. Den kan dog også sagtens æltes sammen med hænderne. Brødet bages i en franskbrødsform eller rugbrødsform, så holder det nemlig formen. Har du ikke det, så kan du også forme det og bage det på en bageplade. Det behøves slet ikke at være så kompliceret!

Kan jeg fryse det ned?
Jep, sagtens! Lad det køle af og frys det herefter ned i en frysepose. Du kan også skære det ud i skiver og så fryse skiverne ned. Så er det super nemt at tage op og lige give et par minutter på brødristeren.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar