Tilmeld nyhedsbrev

Grov tabouleh med perlespelt

Grov tabouleh med perlespelt

Grov tabouleh med perlespelt

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på den mellemøstlige salat, Tabouleh. En smagfuld salat, som både kan fungere som en sommersalat, men som også sagtens kan serveres i de koldere måneder. Den fungerer specielt godt til lam eller oksemørbrad.

Ingrediensliste

  • 250 g. perlespelt
  • 1/2 agurk
  • 150 g. cherrytomater
  • 1 citron
  • 1 rødløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1/2 bundt persille
  • 1/4 bundt mynte
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Kog perlespelt efter pakkens anvisning. Dræn for vand og sæt til side til afkøling.
2. Skær agurk i kvart og skær i stykker. Halver cherrytomater. Skræl rødløg, halver og skær tynde skiver.
3. I en stor skål blandes agurk, cherrytomater, rødløg og kogt perlespelt.
4. Herefter tilsættes citronsaft, olivenolie, friskkværnet peber og salt. Rør det hele godt rundt.
5. Hak til sidst persille og mynte fint og vend det rundt i salaten.
6. Smag på salaten. Mangler den lidt mere salt, peber eller citron, så tilsættes lidt ekstra.
7. Server med det samme eller sæt i køleskabet til servering.

Bedøm denne ret

Grov tabouleh med perlespelt opskrift

Her får du opskriften på en lækker og grov tabouleh. Tabouleh kommer fra Mellemøsten og er en salat, som oprindeligt består af couscous eller bulgur, blandet med friske krydderurter, citron og olivenolie.

Vores version er i stedet for couscous eller bulgur, lavet med perlespelt. Og det bliver den bestemt ikke dårligere af. Vi synes faktisk, at det klæder salaten, at få lidt mere tekstur.

Man kan spise tabouleh som tilbehør til aftensmad og den passer især godt til lammekølle eller kalveculotte. Men den kan også sagtens spises som en selvstændig ret og den er også god til madpakken.

Vi har ofte tabouleh med i skole blandet med falafler eller små stykker af kylling marineret i en masse krydderier.

LÆS OGSÅ: Bønnesalat med feta og tomat

Grov tabouleh med perlespelt

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven