Grove pitabrød

Grove pitabrød
Opskrift til stk. Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sunde pitabrød. Fyld dem med falafel eller en lækker tunsalat, så har du nem og sund aftensmad. De er også gode i madpakken og vi har dem ofte med på universitetet, når vi ikke gider rugbrødsmadder.

Ingrediensliste

 • 2,5 dl. vand
 • 20 g. gær
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. salt
 • 160 g. rugmel
 • 240 g. hvedemel

Fremgangsmåde

 1. Rør gær ud i vandet.
 2. Tilsæt salt, olivenolie, rugmel og hvedemel og ælt til du har en smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
 3. Dæk skålen med et viskestykke eller husholdningsfilm og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
 4. Drys lidt mel ud på bordet. Slå dejen ned og del den i 8 stykker.
 5. Rul ud med en kagerulle. Placer på et stykke bagepapir. Lad dem efterhæve i 20-30 min.
 6. Tænd imens ovnen på 275 grader varmluft (eller så meget din ovn kan trække) og lad en bageplade være i ovnen, så den også bliver varmet op.
 7. Når ovnen er varm nok, så tager du den varme bageplade ud af ovnen og hiver bagepapiret med dine pitabrød over på bagepladen. Bag kun en plade af gangen.
 8. Herefter bages de på anden nederste rille i ovnen i ca. 7-8 min. alt efter hvor god din ovn er. De skal gerne hæve helt op og blive hule.
 9. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
 10. Fyld med ønsket fyld.

Tip: De kan også sagtens fryses ned og tages op efter behov.

Bedøm denne ret

Opskrift på grove pitabrød

De lækreste sunde, grove pitabrød lavet med rugmel. De er nemme og hurtige at lave og så er du sikker på at få den såkaldte lomme i brødet, så du kan komme fyld i. Der er bare ikke noget værre end at lave hjemmelavede pitabrød og så får man ikke hullet i midten. I stedet ender man med en flad bolle og det er altså ikke princippet i pitabrød.

LÆS OGSÅ: Grove sandwichbrød

Grove pitabrød med rugmel - Sunde og mættende pitabrød

Pitabrød til frokost eller aftensmad

Vi elsker at lave disse grove og sunde pitabrød til aftensmad eller frokost. Så plejer vi at fylde dem med falafel, oksekød, kylling, skinke eller en hjemmelavet tunsalat. Det er nemt og sundt til aftensmad og kræver ikke de store færdigheder i køkkenet. Man kan selvfølgelig også vælge at købe færdiglavede pitabrød, men dem her slår virkelig de der kedelige billige pitabrød, man kan få i butikkerne.  

Grove pitabrød med rugmel - Sunde og mættende pitabrød

Mine pitabrød hæver ikke op – hvad gør jeg forkert? 
For det første, så er det super vigtigt, at din ovn er godt varmet op. For det andet, så skal du også varme bagepladen op sammen med ovnen. Så når du løfter dine brød over på den varme plade, så får temperaturchokket brødene til at hæve, så de får lufthullet i midten.

Kan jeg fryse brødene?
Jep, de kan sagtens fryses.

Kan de spises kolde?
Ja, vi pakker dem ofte med fyld og har dem med i madpakken. De er også rigtig gode, selvom de er kolde, så det kan man sagtens.

Grove pitabrød

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar