Grove sandwichboller Grove sandwichboller Opskrift til 1020304050 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og god opskrift på de bedste grove sandwichboller med kerner på toppen. De er super gode til madpakken eller som en sund frokost med pålæg i. Ingrediensliste 2 dl. vand 2 dl. neutral skyr 50 g. gær 1 spsk. sukker 1,5 tsk. salt 300 g. speltmel 200 g. hvedemel 70 g. smør Inden bagning 1 stk. æg 20 g. hørfrø 40 g. sesamfrø Fremgangsmåde Tag smør ud af køleskabet og skær i tern. Lad det stå og blive blødt. Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt skyr, sukker og salt. Tilsæt speltmel og smør i tern. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Det kan også være du skal tilsætte lidt mere. Ælt indtil du har en fast og smidig dej. Vi æltede vores på maskine og den blev æltet i ca. 7-8 minutter. Lad dejen hæve i en stor skål, hvor den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med husholdningsfilm. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Slå dejen ned. Drys bordet med hvedemel og tag dejen ud. Vej dejen af til boller af 100 g. pr. stk. Vi fik 10 stk. Form bollerne til boller og tryk dem herefter flade, så de er ca. 1 – 1,5 cm. i højden. Placer dem på en bageplade med bagepapir. Vi fordelte dem på 2 bageplader. Lad dem efterhæve med et viskestykke over sig i 30 minutter. Pisk ægget sammen. Bland dine frø sammen. Vi brugte en blanding af hørfrø, almindelige sesamfrø og sorte sesamfrø. Pensl bollerne med æg og drys med frøene. Bag én plade af gangen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 10-12 minutter. Hold øje med dem efter 8-9 minutter. Husk på at ingen ovne varmer ens. Når de har fået en flot gylden overflade og er færdigbagte, så tages de ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist. TIP: Du kan sagtens fryse dem ned. Lad dem køle helt af. Pak dem herefter i fryseposer og frys dem ned. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på grove sandwichboller Den bedste opskrift på grove, bløde og mættende sandwichboller. Det er vores absolut yndlings sandwichboller lige nu! De er så gode med æggesalat, spinat og bacon eller kylling, chilimayo, bacon og salat. De er bare super lækre til madpakken og så kan de sagtens fryses ned. Så derfor laver vi ofte en stor portion og så fryser vi dem ned. Så er de nemme at tage op til madpakken eller til frokost. LÆS OGSÅ: Proteinboller Grove og sunde sandwichboller De her sandwichboller er, selvom de er grove, stadig meget luftige og på ingen måde tørre. De er lavet med skyr og når man bager med surmælksprodukter, så giver det virkelig det bedste bagværk. Du kan derfor sagtens erstatte med et andet surmælksprodukt som creme fraiche, yoghurt eller noget andet. Sørg blot for, at det er smagsneutralt, så kan man altid bytte et surmælksprodukt ud med et andet. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Jeg bagte disse den anden dag, og her til aften stod de prøven til en frikadellesandwich, og klarede opgaven fantastisk godt! Alle var svært glade for hvor lækre og bløde de var indeni (på trods af, at de faktisk fik lidt for længe i ovnen, da de skulle lunes), samt den gode smag. Jeg brugte grahamsmel, da jeg ikke havde speltmel, og de smagte simpelthen så dejligt. Opskriften ryger direkte i den store bage-mappe herhjemme, til fremtidig brug 🙂 Tusind tak for mange gode opskrifter. Jeg bliver så inspireret. Den største udfordring er antallet af timer i dagen. Knus Ida Svar