Hakkebøffer i fad i pikant sauce Hakkebøffer i fad i pikant sauce Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hakkebøffer i fad i den lækreste sauce med pikant. Det er nem aftensmad, som kan laves på 30 minutter. Ingrediensliste 400 g. hakket oksekød 2 stk. løg 3 fed hvidløg 1 stk. rød peberfrugt 125 g. pikant flødeost 400 g. hakkede tomater på dåse 1,5 dl. madlavningsfløde 1 spsk. paprika salt/peber 125 g. bacon i skiver Tilbehør 200 g. ris Fremgangsmåde Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Snit hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tynde strimler. Form 4 lige store hakkebøffer med hænderne. Vend dem i salt og peber. En pande opvarmes med lidt olie og/eller margarine. Bøfferne steges cirka 1-2 minutter på hver side ved høj varme. De skal ikke gennemsteges, men blot have lidt farve. Læg bøfferne over i et ildfast fald. På panden tilsættes igen lidt fedtstof. Steg hvidløg, løg og peberfrugt ved middel varme i 5-7 minutter. Hæld de stegte løg og peberfrugt over bøfferne i det ildfaste fad. I en skål blandes pikant flødeost, hakkede tomater, paprika, madlavningsfløde og lidt salt og peber. Blend det hele sammen med en stavblender eller pisk det godt sammen. Hæld saucen over i fadet. Bages i ovnen i 20-25 minutter. Imens det er i ovnen, gøres en bageplade klar med bagepapir. Her fordeler du bacon på. Når der er 10 minutter igen af bagetiden, så sætter du bacon ind og lader det blive sprødstegt. Så skulle det hele gerne være færdig på samme tid. Tag fadet med dine hakkebøffer ud af ovnen. Du kan evt. lige røre rundt i saucen med en ske. Fordel bacon og evt. lidt frisk persille ovenpå dine hakkebøffer i fad. Serveres med kogte ris, som koges efter pakkens anvisning. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars kokkekniv Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars pande Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på hakkebøffer i fad i pikant sauce At lave hakkebøffer i fad i ovn er så nem og lækker aftensmad. Maden passer sig selv og imens kan man koge ris, rydde op og få ordnet nogle ting. Den her opskrift på hakkebøffer i fad i pikant sauce er én af vores favoritter. Hakkebøfferne bliver super saftige, da de suger noget af saucen og selve saucen har et pikant præg. Den er nemlig lavet på tomater, lidt madlavningsfløde og pikant flødeost. Du kan servere retten med kogte ris, kartoffelmos, almindelige kogte kartofler eller hvis det skal være den sundere udgave, så med blomkålsris eller broccoliris. LÆS OGSÅ: Hakkebøffer i svampesauce Kan jeg bruge andet end pikant flødeost? Hvis du ikke er til pikant flødeost, så kan du sagtens bytte den ud med en anden smagsvariant. Vi synes blot, at det pikante smager super godt, når det bliver blandet med tomat og fløde. Og hvis du tænker, at du ikke kan lide flødeost, så lover vi, at du slet ikke kan smage den her i retten. Den gør blot sådan, at saucen bliver super cremet og så giver den den pikante smag. Alt-i-et-fad aftensmad Vi elsker de former for aftensmad, hvor man bare smider det hele i et fad. Først steges hakkebøffer og kommes i fadet. Herefter steges grøntsagerne, som hældes ovenpå. Og til sidst rører man saucen sammen, som hældes udover det hele. Ind i ovnen med det i 20-25 minutter og voila, så har man altså den nemmeste og lækreste aftensmad. Hakkebøffer i fad Det er en super nem måde at lave saftige bøffer på og det er så meget bedre end blot at lave almindelige hakkedrenge på panden. Bøfferne suger noget af smagen fra saucen og det holder dem også saftige, selvom man bruger en fedtprocent som er lav. Forslag til tilbehør Hvis du gerne vil servere en god salat til dine hakkebøffer i fad, så kan vi blandt andet anbefale vores lækre tomatsalat med rødløg og frisk persille. FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hvis man erstatter hakkebøfferne med kylling, hvor længe tror i så det skal have? Hvis det er kyllingbryst. 🙂 Svar
Hej. Tænker at lave denne ret til fødselsdag. Kan man lave den på forhånd og så det bare skal i ovnen ? Eller er det ikke så godt når bøfferne ikke er helt stegte ? Svar
Hej, Hvis man laver retten dagen før den skal bruges. Skal man så lave retten helt færdig? Hvad skal ovne stå på og hvor mange grader, når den skal varmes op? på forhånd tak for svaret hilsen Helle Svar
Hej Helle, Så ville vi bare lave til og med punkt 9. Og så inden servering, så følger du bare resten af opskriften med 190 grader varmluft og så i ca. 20-25 minutter 🙂 Kh Svar
Jeg gør noget forkert. Hver gang jeg laver denne ret, skiller min sauce sig? Har i nogen bud på hvorfor?🤔 Hilsen nanna Svar
Hej. Er der sovs nok til 4? Blev lidt overrasket over 400 g oksekød kun er til 2 personer. Vi er 3 børn og 1 voksen. Der er nok bøf i 100g/stk for os. Svar
Hej Camilla, Ja, der burde være nok sauce til 4 personer. Grunden til, at vi bruger 400 g. okseskød er fordi, at to voksne (sultne) mænd skal kunne blive mæt af portionen. Ofte har man en god idé om hvor meget kød man skal bruge til sin familie (som du har) og så bruger du jo blot det! 🙂 Kh Svar