Hakkebøffer med bløde løg Hakkebøffer med bløde løg Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hakkebøffer med bløde løg, kartofler og en hurtig agurkesalat. Sådan en omgang bøffer med bløde løg og brun sovs er så godt. Ingrediensliste Bløde løg 4 stk. løg 2 spsk. balsamico 1 spsk. akaciehonning salt/peber Hakkebøffer med brun sauce 500 g. hakket oksekød salt/peber 2 spsk. smør 2 dl. rødvin 1 dl. vand 1 stk. oksebouillonterning 3 dl. madlavningsfløde 4 dråber sovsekulør 2 tsk. ribsgele salt/peber Andet 1 kg. kartoffel 80 g. agurkesalat Fremgangsmåde Start med at gøre løg klar. Pil løg og skær i tynde ringe. Skræl kartofler og kom dem over i en gryde. Dæk med vand og kom godt med salt i. Bring kartoflerne i kog. Når de koger, så skrues der en tand ned og de småkoger til de er møre. Del hakket oksekød og form til bøffer. Pres dem lidt flade. Krydr med salt/peber og sæt til side. Varm en pande op med fedtstof. Kom løgene på. Lad dem sautere og blive bløde. Herefter kommes balsamico og akaciehonning på (kan erstattes med sukker). Vend dem godt rundt. Lad dem karamellisere en smule. Tag dem herefter fra på en tallerken. Sæt panden tilbage på blusset. Kom smør på. Steg bøfferne af på begge sider, så de får farve. Tag bøfferne fra. Sæt panden tilbage. Kom rødvin på og lad alkoholen fordampe. Tilsæt vand og smuldret oksebouillonterning. Pisk det godt sammen og lad det småkoge, indtil det er reduceret til den halve mængde. Kom så fløde og et par dråber sovsekulør på. Pisk det godt sammen. Kom bøfferne tilbage i saucen og lad det hele simre i 10-15 minutter ved middel varme. Til sidst smages saucen til med ribsgele samt salt/peber. Placer løgene ovenpå bøfferne. Hæld kogevandet fra de kogte kartofler, når de er møre. Server dine hakkebøffer, sauce, bløde løg, kartofler og agurkesalat sammen med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hakkebøffer med bløde løg Sådan en omgang hakkebøffer med bløde løg, kartofler og en hurtig agurkesalat er så undervurderet, hvis du spørger os. Det er mormor-mad og dansk mad, når det er bedst! Og så er det samtidig mega nemt at lave. Hakkebøfferne er lavet på hakket oksekød og tricket bag bøffer, som ikke bliver tørre, er høj fedtprocent. Vælg hakket kød med en høj fedtprocent, så undgår du tørre hakkedrenge. Det trick kan vi desuden også anbefale, hvis du skal lave hjemmelavet burger. Bøfferne er formet og krydret med salt og peber. Og så er de hurtigt stegt af på panden, hvorefter de er taget af. Saucen laves på panden og så kommes hakkebøfferne tilbage i saucen, så de bliver færdigtilberedte og samtidig suger de noget af den dejlige sauce til sig. De bløde løg har vi lavet med lidt balsamico og honning, da vi synes, at det lige giver dem lidt ekstra. Det er i hvert fald sådan her vi ville lave en omgang hakkebøffer med bløde løg. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på dansk mad Bøffer med bløde løg De der bløde løg, som bliver nærmest karamelliserede komplimenterer bøffen så godt. Man kan næsten ikke servere en hakkebøf uden at servere bløde løg til. Som sagt, så bruger vi både balsamico og lidt honning (kan erstattes af sukker) og det giver dem den perfekte syrlighed/sødme, hvilket er så lækkert. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Kan jeg lave retten i forvejen (altså om formiddagen hvor retten skal serveres om aftenen)? Tænker at varme den op under staniol i ovnen inden servering. Svar