Havregrynskager med smørcreme

Havregrynskager med smørcreme
Opskrift til stk. Opskrift til 5 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Sprøde havregrynskager med smørcreme og mørk chokolade. De lækreste havregrynssmåkager, som du kan nyde til kaffen.

Ingrediensliste

  • Havregrynskager

  • 75 g. smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 130 g. sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 100 g. havregryn
  • Andet

  • 150 g. smør
  • 200 flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Smelt smør.
  3. Vej alle de tørre ingredienser op.
  4. Bland smeltet smør med de tørre ingredienser og æg.
  5. Gør to bageplader klar.
  6. Fordel 10 små klatter med godt mellemrum på de to bageplader.
  7. Bag én plade af gangen i ca. 8-12 minutter. Hold øje med dem undervejs, da der er så stor forskel på hvor kraftigt ovne varmer. De skal være gyldne.
  8. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  9. Hak chokolade.
  10. Smelt det over vandbad eller i mikroovnen.
  11. Dyp halvdelen af kiksene i den smeltede chokolade, så den ene side lige bliver dyppet. Se evt. billederne af de færdige kager.
  12. Læg småkagerne på et stykke bagepapir og læg dem evt. hurtigt på køl, så chokoladen størkner.
  13. Pisk blødt smør, flormelis og vaniljesukker sammen til en luftig smørcreme med en elpisker.
  14. Sprøjt smørcremen ud på halvdelen af kiksene.
  15. Placer den anden halvdel ovenpå.
  16. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på havregrynssmåkager med smørcreme

Sprøde havregrynskager med smørcreme og mørk chokolade er de lækreste, sprøde småkager, som er perfekt til kaffen. De består af sprøde havregrynssmåkager, som bliver lagt sammen med en fløjlsblød smørcreme. Småkagerne er desuden også dyppet i mørk chokolade og det er den absolut bedste smagskombination.

Det er småkager, som er lidt mere omstændige at lave end så mange andre småkager, men de er uden tvivl det hele værd. Du kan også blot udelade smørcremen og så blot bage dem som havregrynssmåkager.

LÆS OGSÅ: Orange choko flakes

Havregrynskager med smørcreme

Sprøde småkager med havregryn

Man kan bage de lækreste og sprødeste småkager med havregryn. Når man bager med havregryn, så giver det en helt anden konsistens end hvis man bruger hvedemel. Du får en grovere småkage. De er super simple at lave og kræver ikke mange ingredienser. Prøv også at tilsætte lidt revet appelsinskal til cremen. Så får du lidt den samme smagskombination som ved orange choko flakes. Dem har vi også en opskrift på lige her. Men uanset hvad, så kan vi virkelig anbefale dig at prøve kræfter med disse havregrynskager med smørcreme. De er blevet en kæmpe favorit herhjemme!

Hvordan opbevarer jeg dem bedst?
Eftersom der er smørcreme i, så skal de opbevares på køl efter de er samlet. Opbevar dem i en lufttæt beholder på køl. Hvis du derimod hellere vil vente med at samle dem til inden servering, så kan du have smørcremen på køl og de sprøde småkager i en kagedåse. Så skal du blot samle dem med smørcremen lige inden servering og så er de altså næsten som helt nye.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej, 😊
    Hold nu op de ser lækre ud!
    Jeg glæder mig til at bage dem. – hvordan kan de opbevares efterfølgende?

    Med venlig hilsen
    Natasia

    1. Hej Natasia,
      Vi opbevarer dem på køl i en lufttæt beholder, når der er samlet med smørcreme. Alternativt kan du opbevare havregrynskagerne tørre i en kagedåse 🙂
      Kh

  2. Hvor mange dage i forvejen kan man bage havregrynskagerne, hvis man bare venter med at samle dem til den dag de skal spises? 😁

    1. Hej Emilie,
      Så kan du lave dem lang tid før – op til en måned før. Du skal bare opbevare dem i en lufttæt beholder med bagepapir 🙂
      Kh

  3. Spiser man dem som de er eller er der andet man kan servere sammen med dem?

    Er det en dessert eller bare en lækker hapser til en kop kaffe?

    ☺️

  4. Hej Der !
    Så fik jeg prøvet dem for 1’ste gang og må lige tilføje et jeg absolut ikke er MesterKok
    De blev nok lidt (meget) store så jeg fik “kun” 3 1/2 ud af det.
    Men som man siger “Learning by During
    Tak for opskriften

    Erik

Skriv en kommentar