Hjemmelavet haydari

haydari
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Den lækreste opskrift på haydari, som er en tyrkisk fetadip med bagte peberfrugter. Vi elsker at spise dippen til grøntsagsstænger eller i vores sandwiches. Hjemme ved os er denne dip altid en del af tapasbordet.

Ingrediensliste

  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 250 g. fetaost
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Skær peberfrugt i kvarte stykker og læg dem på en bageplade med skindsiden opad.
  2. Bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter. Lad dem afkøle.
  3. Blend nu alle ingredienserne i en minihakker eller med en stavblender til den har den ønskede konsistens.
Bedøm denne ret

Den bedste opskrift på haydari

Den her haydari dip… den er bare en af vores favoritter. Den er lavet på cremet feta, som bliver blendet med bagte peberfrugter, hvidløg, persille og lækre krydderier. Har du endnu ikke prøvet at lave en haydari før, så bør du prøve det. Det vil du bestemt ikke fortryde.

Vi spiser ofte haydari til tapas, da det smager godt til alt slags brød. Derudover elsker vi det som dip til grøntsagsstænger eller som smørrelse i vores sandwich.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet hvidløgsmayo

haydari

Tyrkisk fetadip

Det er en kendt tyrkisk fetadip, som laves med bagte peberfrugter og fetaost. Det giver altså den absolut bedste og vildeste smagseksplosion, hvis du spørger os. Sørg for at bruge en god og cremet fetaost, da det giver det absolut bedste resultat.

Hvor længe kan den holde sig?
Den kan holde sig i en lufttæt beholder i 3-4 dage på køl. Men den holder aldrig så længe hos os, da den simpelthen er spist inden.

haydari

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar