Hel kylling i ovn med grønt

Hel kylling i ovn med grønt
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på en hel kylling i ovn med grøntsager. Retten er lavet i fad i ovnen og man kan bruge lige præcis de grøntsager, som man har lyst til. Vi elsker selv at lave en blanding af rodfrugter, da det smager fantastisk sammen med kylling. Det er både sund og nem aftensmad.

Ingrediensliste

 • Marinade til kylling

 • 100 g. smør
 • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
 • 1 fed hvidløg
 • 2 tsk. salt
 • 2 tsk. paprika
 • 2 tsk. chiliflager
 • 1,5 spsk. brun farin
 • 2 tsk. citronsaft
 • Fyld

 • 1350 g. hel kylling
 • 1500 g. rodfrugtsblanding
 • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
 • salt/peber
 • 1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

 1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
 2. Rør ingredienserne sammen til marinaden i en lille skål.
 3. Rens kyllingen, dub den tør på skindet. Smør den ind i marinaden og læg den herefter i en pose. Lad den gerne marinere et par timer inden brug.
 4. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
 5. Skær kartofler/grøntsager i skiver/tern og læg dem i et ildfast fad. Tilsæt olie, salt, peber og citronsaft og bland det godt.
 6. Læg derefter den marinerede kylling ovenpå med brystet nedad oven på kartoflerne/grøntsagerne.
 7. Sæt det hele i ovnen. Den skal først have 20 minutter. Tag herefter fadet ud og vend så kyllingen rundt, så brystet kommer opad. Giv det hele yderligere 40 minutter.
 8. Tag fadet ud af ovnen. Tag kyllingen over på et skærebræt og skær den ud.
 9. Server din kylling med de bagte grøntsager.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på hel kylling i ovn med grønt

Her får du en super nem opskrift på en hel kylling i ovn med grønt. Det er én af de nemmeste måder at tilberede en hel kylling på, da det hele blot passer sig i ovnen. Vi har valgt at lave en bund af forskellige grøntsager. Her kan du bruge det grønt du har lyst til, men vi bruger gerne en rodfrugtsblanding blandet med kartofler. Det er nemlig grøntsager, som skal have lige så lang tid som kyllingen i ovnen.

Selve kyllingen har vi marineret i en lækker, hjemmelavet marinade med forskellige krydderier. Vi har også brugt både olie og smør i marinaden, så du får super sprødt skind på kyllingen. Så server denne lækre omgang bagte kylling i hverdagen eller som en solid weekendmenu. Den slår aldrig fejl.

LÆS OGSÅ: Fyldt kylling med broccolimos

Hel kylling i ovn med grønt

Hel kylling i ovn med grønt

Aftensmad der passer sig selv

Det er nem aftensmad, især de dage, hvor man har travlt og bare skal have aftensmaden overstået. Så når vi ikke har nogle ideer til opskrifter, så er en hel kylling altid en sikker vinder. Som sagt kan du bruge præcis de grøntsager du har lyst til, men en sikker vinder hos os er altid kartofler, gulerødder, pastinak og evt. rødbeder. Så kan du peppe det hele lidt op med friske krydderurter. 

Kan I anbefale en sauce dertil?
Det ville være super lækkert med en smørsauce til eller måske en lækker dip. Vi laver ofte en hvidløgsaioli, da det smager skønt til både kylling og grøntsagerne.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Det er en fin detalje at du vender kyllingen og steger den triste bagside først. Fin opskrift – 5 stjerner

Skriv en kommentar