Fyldt kylling med broccolimos

Fyldt kylling med broccolimos
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på sund og nem aftensmad. Fyldt kyllingebryst med en blanding af feta og pesto, serveret med en grøntsagsmos lavet på broccoli. Det behøves slet ikke være kedeligt at spise sundt og vi elsker at finde på nye lækre ideer til aftensmad.

Ingrediensliste

 • Fyldt kylling

 • 450 g. kyllingebryst
 • 100 g. fetaost
 • 2 tsk. grøn pesto
 • 4 skiver serranoskinke
 • Broccolimos

 • 450 g. broccoli
 • 0,5 dl. madlavningsfløde
 • salt/peber
 • Andet

 • 30 g. syltede rødløg
 • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Rens kyllingebryst og skær dem op langs siden. Mos fetaost og pesto sammen i en skål og tilsæt lidt salt (er fetaen ikke cremet nok, så tilsæt lidt olie). Fordel fyldet i de to kyllingebryst og læg derefter to skiver serranoskiver rundt om hvert stykke.
 3. Læg dem i et ildfast fad og bag dem i ca. 23-25 minutter.
 4. Imens de er i ovnen, så laver du mosen.
 5. Skær broccoli i grove stykker og kog det mørt. Det tager cirka 15 minutter. Hæld vandet fra.
 6. Hæld vandet fra. Tilsæt fløde lidt efter lidt (det er ikke sikkert du skal bruge det hele). Blend det sammen og smag til med salt. Tilsæt lidt mere fløde, hvis den skal være tyndere.
 7. Server din færdigbagte kylling med broccolimos, syltede rødløg og evt. lidt friskhakket persille på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på fyldt kylling med broccolimos

En sund opskrift på fyldt kylling med en lækker broccolimos til. Har du prøvet broccolimos før? Det er jo egentlig bare en grøntsagsmos og det smager så skønt. Man kan også lave det med blomkål eller gulerødder. Det er et sundt alternativ til almindelig kartoffelmos, som er nemt at lave. Vi får det også ofte til brændende kærlighed eller sammen med mørbradgryde.

Fyldt kyllingefilet er også en god måde at pifte almindelig kyllingebryst op. Man kan fylde det med lige det man har lyst til, men den her kombination af fetaost og pesto er super god. Det er nem og sund aftensmad med masser af smag.

LÆS OGSÅ: Bønnesalat med feta og tomat

Fyldt kylling med broccolimos

Sund ret med kylling

Hvis du mangler inspiration til lækre, sunde og nemme retter med kylling, så vil vi mene, at den her er lige noget for dig. En lækker og smagfuld mos toppet med fyldt kylling og sprød serranoskinke. Selvom det ser lidt giftigt ud den grønne mos, så lover vi, at det smager helt forrygende. Du kan også lave mosen med andet end broccoli.

Eksempelvis ville det være lækkert med en gulerodsmos, blomkålsmos eller mos af søde kartofler. Man kan stort set bruge alle grøntsager.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Tak for en lækker opskrift, den skal prøves ☺️
  Jeg vil lige spørge – hvor meget vand skal broccolien koges i?

Skriv en kommentar