Hjemmelavet tærtedej

Nem opskrift på hjemmelavet tærtedej
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på tærtedej. Det er en god grundopskrift, som du kan bruge til madtærter. Fyld med lige præcis det fyld du har lyst til.

Ingrediensliste

  • 200 g. hvedemel
  • 110 g. smør
  • 1 stk. æggeblomme
  • 0,5 tsk. salt
  • 3 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Skær smør i små tern.
  2. Bland alle ingredienserne undtagen vand i en skål. Start med at ælte dejen sammen med hænderne.
  3. Tilsæt lidt vand, indtil dejen samler sig. Det kan godt være, at du skal bruge lidt mere vand. Tilsæt vand indtil du har en dej, som samler sig.
  4. Sæt dejen på køl i 30 min.
  5. Rul dejen ud i lidt hvedemel til en cirkel med diameter på 24-25 cm. Placer i et tærtefad (Ø22 eller Ø23). Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel.
  6. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.
  7. Fyld tærten med ønsket fyld.
  8. Bages ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Hold øje med den efter 14-15 minutter. Den skal være let gylden på toppen.
  9. Tag tærten ud og lad den køle af et par minutter inden servering.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på hjemmelavet tærtedej

Her får du en super nem og simpel grundopskrift på hjemmelavet tærtedej. Tærtedejen kan bruges til madtærter, da det ikke er en sød bund. Den kan røres sammen både i hånden og på køkkenmaskine.

LÆS OGSÅ: Grov tærtedej med fuldkorn

Nem opskrift på hjemmelavet tærtedej

Grundopskrift på tærtedej

Du kan bruge denne grundopskrift til alle dine madtærter. Fyld med lige præcis det fyld du har lyst til. Husk at forbag bunden, inden du kommer fyld på, så får du det absolut bedste resultat.

Nem opskrift tærte med porre og broccoli

Forslag til fyld til tærter

Du kan som sagt lave uendelige kombinationer af smag til tærter. Vi kan anbefale denne vegetariske tærte med porre og broccoli eller denne med porrer og skinke.

Skal tærte bages ved almindelig ovn eller varmluft?

Vi bager altid vores tærter ved varmluft. Vi synes det giver det bedste resultat, hvor man både får en sprød bund og samtidig får fyldet en flot og let gylden farve. Du kan dog sagtens bage dine tærter ved almindelig ovn. Skru op til 200 grader alm. ovn og bag dine tærter efter opskrifternes anvisning.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

Skriv en kommentar