Hønsesalat med estragon og serranoskinke

Hønsesalat med estragon og serranoskinke
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedningstid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en cremet hønsesalat med estragon og sprød serranoskinke. Server på blinis, i en croissant eller til en skive brød.

Ingrediensliste

  • 550 g. kyllingebryst
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 1 bundt friske asparges
  • 2 stk. æble
  • 0,5 bundt frisk estragon
  • 140 g. serranoskinke
  • Dressing

  • 3 spsk. creme fraiche
  • 1,5 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. akaciehonning
  • salt/peber
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Sæt vand over med hønsebouillonterning og evt. peberkorn og et par estragonstilke.
  2. Rengør kyllingebryst og kom i det kogende vand. Lad dem simre i 20-25 minutter eller til tilberedte.
  3. Læg serranoskinke på en bradepande med bagepapir og bag i ovnen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 6-8 minutter.
  4. Imens skylles asparges og enderne knækkes af. Skær nu i små skiver.
  5. Skyl og skær æbler i tern.
  6. Skyl og pil bladende af estragonstilke og snit fint.
  7. Trevl kyllingebryst med to gafler.
  8. Hak halvdelen af serranoskinke groft.
  9. Kom kylling, asparges, æble, estragon og det hakkede serranoskinke i en skål.
  10. I en anden skål røres creme fraiche, mayonnaise, grov sennep, citronsaft, akaciehonning, salt og peber sammen.
  11. Kom nu dressingen i skålen med kylling lidt efter lidt indtil det ønskede forhold mellem fyld og dressing er nået.
  12. Server hønsesalaten til brød og top med resten af den sprøde skinke.

Opskrift på hønsesalat med estragon og serranoskinke

En lækker og cremet hønsesalat med estragon og sprød serranoskinke. Lige i tide til årets julefrokoster får du altså opskriften på en god og nem kyllingesalat. Det er nemlig så nemt at lave sin helt egen hønsesalat. Den her er med asparges, æble og frisk estragon. Det er en anderledes hønsesalat, måske en mere moderne én af slagsen. Men den smager så godt! Server med noget godt brød til eller i en croissant. Det er vi sikre på vil falde i god jord hos dine julegæster. Vi er ved at planlægge årets julefrokost og vi er ret sikre på, at vi i hvert fald laver sådan en omgang her. Sammen med andre juleklassikere selvfølgelig. Vi er nok ude i en menu ala hønsesalat, sild, mørbradbøffer i en cremet sauce, varm leverpostej og tarteletter med høns i asparges.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på pålægssalater her

Hønsesalat med estragon og serranoskinke

Hønsesalat som forret

Hønsesalat er også lækkert som forret. Især hvis man ikke er til fest. Det er en oplagt forret her i juletiden. Det kan serveres i små glas og så serveres med noget godt brød til. Det kan også anrettes på blinis, i en croissant eller lignende. Skal det være sådan helt 80’er agtigt, så kan man også servere på en ananasring. Det er ikke det mest fancy, men vi synes altså, at det smager ret godt. Man kan lave en rigtig god forret med hønsesalat.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar