Hvidløgsmayo

Hjemmelavet hvidløgsmayo
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

2 minutter

Tilberedelsestid

3 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Den nemmeste opskrift på hvidløgsmayo der kan laves på 2 minutter. Vi elsker denne mayo i burgere, sandwich, pita eller som dyppelse til ovnstegte kartofler.

Ingrediensliste

  • 1 stk. æg
  • 2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. sød sennep
  • salt/peber
  • 2 fed hvidløg
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Put alle ingredienserne op i et højt glas, som ofte hører med til stavblender (undtagen hvidløg).
  2. Sæt din stavblender ned i glasset, så den rører bunden. Tænd og blend imens du holder blenderen ned mod bunden. Du kan herefter hurtigt se, at den begynder at tykne og ændre farve.
  3. Begynd herefter at bevæge stavblenderen op og ned, indtil du får en tyk konsistens.
  4. Kom så hvidløg i og smag til sidst til med salt/peber og evt. lidt mere sød sennep.
  5. Opbevar din hvidløgsmayonnaise i en lufttæt beholder eller glas.

Den nemmeste opskrift på hvidløgsmayo

Her får ud vores opskrift på en hurtig hvidløgsmayo, som er lavet på en base af en hjemmelavet mayonnaise. Det gode ved en hjemmelavet udgave er at man selv kan styre mængden af hvidløg. Så har du ingen romantiske planer for aftenen, så kan man altså give den fuld gas med hvidløg! Og der er jo bare intet bedre end en god dyppelse som tilbehør. Vi laver den ofte som en hurtig dip til ovnstegte kartofler. Derudover er den virkelig god i sandwich, hjemmelavede burgere, pita osv. Når vi laver crispy chicken burger, så er denne mayo også ofte brugt til at smøre bollerne med.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet chilimayonnaise på 2 minutter

Hjemmelavet hvidløgsmayo

Hvidløgsaioli eller hvidløgsmayo

Kald det hvad du vil, men hvidløgsaioli og hvidløgsmayo er jo egentlig blot det samme. En simpel mayonnaise med hvidløgssmag. Den her er super nem, da den laves på en base af en hjemmelavet mayonnaise. Man kan pifte den op med lidt friske krydderurter eller man kan lade den være helt plain. Du kan desuden enten bruge hvidløgspulver eller frisk hvidløg. Det er nemmere at styre intensiteten med hvidløgspulver, da den friske godt kan være lidt svær at styre og styrken ofte kommer snigende efter.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar

Kommentarer

  1. Jeg forstår ikke teksten til denne hvidløgsmayo hvor der to gange i teksten står at den er lavet med en købe-mayonnaise.
    Men i ingredienslisten står der ikke noget om købemayo.

    1. Hej Tine,

      Åh ja vi beklager! Vi har haft ændret i opskriften, så den bliver lavet helt fra bunden 🙂 Så deraf forvirringen. Det er rettet nu.

      Kh