Hvidløgssnurrer Hvidløgssnurrer Opskrift til 244864 stk. Opskrift til 24 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på nemme og lækre hvidløgssnurrer med masser af hvidløgssmør og persille. En anderledes opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød, som smager helt fantastisk. Ingrediensliste Dej 4 dl. kærnemælk 25 g. gær 0,5 spsk. sukker 1,5 tsk. salt 1 stk. æg 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 700 g. hvedemel Fyld 100 g. smør 2 fed hvidløg 0,5 bundt frisk persille 2 pk. frisk mozzarella Fremgangsmåde Lun kærnemælken, så den bliver lunken. Du kan gøre det i mikroovnen eller i en gryde. Bare hold øje med den i en gryde og at den ikke bliver for varm. Hæld mælken over i en skål og opløs gæren her i. Tilsæt salt, sukker, olie og et sammenpisket æg. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi rører dejen på maskine og bruger ca. 650 g. hvedemel. Sæt dejen til hævning i 1,5 time et lunt sted tildækket med et fugtigt viskestykke. Du kan også vælge at koldhæve dejen. Så skal du blot bruge 10 g. gær og så sætte dejen på køl i minimum 15 timer. Bland smør, hakket hvidløg og finthakket persille i en lille skål. Drys mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Vend det godt i mel og rul det ud til en firkant på cirka 25×40 cm. Det behøver ikke at være perfekt, jo mere rustikt desto bedre. Smør nu hvidløgssmør og fordel 2/3 del af osten (riv den fra hinanden) på halvdelen af firkanten, og fold den anden halvdel ind over. Brug en pizzaskærer til at skære lange strimler og snur’ dem og læg dem på en bageplade. Riv resten af osten ovenpå snurrerne og lad dem efterhæve 20 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft. Bag dem i den forvarmet ovn i ca. i 8-15 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver hvidløgssnurrer: Kagerulle KØB HER Pensel KØB HER Dejskærer KØB HER Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på hvidløgssnurrer Hvidløgssnurrer er super lækkert som tilbehør til aftensmad eller grillmad. Det er jo egentlig bare en anden form for hvidløgsbrød. Hvidløgsbrød er vel det mest populære flute eller kuvertbrød i Danmark. Vi plejer i hvert fald altid at få det, når vi får grillmad om sommeren, til lasagne og til spaghetti bolognese. Ja, vi danskere har altid en anledning, så vi kan få hvidløgsbrød. LÆS OGSÅ: Foccacia med hvidløg Hvordan snurrer jeg dem? Vi plejer at skære dem ud i strimler, hvor vi så igen skærer op, så der nærmest bliver “to ben”. De to ben snurrer vi så rundt om hinanden, hvorefter vi snurrer hele strimlen rundt om sig selv. Det er lidt svært at forklare. Men hvis du har prøvet at lave snurrer før, så er det samme metode. Det er heller ikke så vigtigt præcis hvordan man snurrer dem, da de også er fine, når de er lidt rustikke. Kan jeg bruge andet end hvidløg? Ja, du kan også sagtens lave dem som en slags krydderurtesnurrer. I stedet for at lave en hjemmelavet hvidløgssmør, så brug gerne de der pakker man kan købe med enten krydderurtesmør eller hvidløgssmør. Det gør det hele endnu nemmere. Koldhævede hvidløgssnurrer Hvis du vil lave dem som koldhævede, så kan du sagtens gøre dette. Brug 10 g. gær i stedet for 25 g. og lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 15 timer. Ellers følger du blot fremgangsmåden, som den er beskrevet i opskriften. Er du vild med hvidløgsbrød, så bør du prøve vores anden version Nemt luksus hvidløgsbrød eller Flettede hvidløgsbrød. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Camilla Nej,det er rigtigt med 5 g. gær. Når man koldhæver, så skal der bruges meget lidt gær 🙂 Knus Svar
Hej, Den er på vores youtubekanal. Vi har ændret lidt i selve opskriften, så den er ikke den samme som i videoen 🙂 Kh Svar
Hej Kit, 2,5 dl. vand 25 g. gær 2 spsk. olie 1 tsk. salt 2 spsk. sukker 100 g. durummel 250 g. hvedemel Kh Svar
Hej, Det kan vel ikke passe at der kun skal 350 g mel i den gamle opskrift, når det er 700 g i den nye? Hilsen Bettina Svar
Hej Bettina, Vi har ændret på alle mængderne i denne opskrift, så du også får dobbelt så mange 🙂 Kh Svar
I skriver 2 pk frisk mozzarella. Er det 2 kugler eller hvad? Tak for jeres fantastiske opskrifter ? Svar
Hej Charlotte, Nej så ville vi fryse dem ned inden hævning og så lade dem hæve ved optøning 🙂 KH Svar
Hej, Hvis man vælger at fryse dem efter bagning, hvordan anbefaler I så optøgning og opvarmning, hvis man vil servere dem lune? 🙂 Svar
Hej Maria, Frys dem ned. Tag dem op et par timer før de skal bruges og lun dem ved 180-200 grader i et par minutter 🙂 Kh Svar