Tilmeld nyhedsbrev

Indbagt kylling med rodfrugter og guacamole

Indbagt kylling med rodfrugter og guacamole

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på indbagt kylling i butterdej med rodfrugter og avocadocreme. Det er skøn og let aftensmad, som smager fantastisk. I stedet for rodfrugter, så kan du også servere med små bagte kartofler.

Ingrediensliste

  • 1500 g. blandede rodfrugter
  • 1/2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Salt/peber
  • 1/2 bundt persille
  • 450 g. butterdej
  • 600 g. kyllingebryst
  • 200 g. pikant flødeost
  • 2 avocado
  • 40 g. creme fraiche
  • 1/2 tsk. citronsaft
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 1 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft
  2. Skær rodfrugter i stænger og bland dem med olie og salt.
  3. Bag dem i ovnen i 45 minutter.
  4. Skær kylling i store tern (2×2 cm). Skær butterdejsplader på størrelse med 15×10 cm. Læg en spsk. pikantost på midten og lidt kylling. Tilsæt salt og peber. Pak sammen som en pakke og læg dem på en bageplade.
  5. Bag dem i ovnen i 25 minutter.
  6. Mos avocado og bland med cremefraiche. Tilsæt citronsaft, knust hvidløg, chili, salt og peber.
  7. Når rodfrugterne er færdige drysses med friskhakket persille.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på indbagt kylling i butterdej. Serveret med rodfrugter bagt i ovnen og en hjemmelavet lækker guacamole, så er det her en stor favorit hjemme hos os. Vi spiser den til aftensmad både på hverdagsaftener, men også som fredagsmad eller gæstemad.

I stedet for rodfrugter, så kan man også servere bagte kartofler eller pasta til. Men vi elsker ovnbagte rodfrugter. En blanding af gulerødder, rødbeder og pastinak, det er en skøn kombination, som komplimenterer kyllingen rigtig godt.

Indbagt kylling med rodfrugter er nem aftensmad, da det egentlig stort set passer sig selv i ovnen. Og imens det er i ovnen, så røres der en skøn avocadodip sammen.

Hvordan tilberedes kyllingen?

Vi har fået lidt spørgsmål om, om kyllingen skal pakkes rå i butterdejen. Det skal det, da det med garanti bliver færdigbagt i ovnen.

Et godt råd

Et godt råd er at bage den indbagte kylling og rodfrugterne hver for sig. Dette skyldes, at rodfrugterne afgiver meget damp som vil gå direkte i butterdejen. Derved vil butterdejen have tendens til at falde mere sammen og den sprøde skorpe vil være svær at opnå.

LÆS OGSÅ: Pastaret med kylling, champignon og rucola

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven