Indbagt pizza Indbagt pizza Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 4 timer Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 4 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet indbagt pizza med fyld af en rest spaghetti bolognese. Lav en lækker indbagt pizza og server den som fredagsmenu. Ingrediensliste Pizzadej 2,5 dl. vand 15 g. gær 8 g. salt 2 spsk. olivenolie 200 g. hvedemel 200 g. durummel Fyld 200 g. pizzasauce 1 rest spaghetti bolognese 1 pk. frisk mozzarella Fremgangsmåde Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt herefter olie og salt. Tilsæt durummel. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Dejen må gerne være lidt klistret. Ælt dejen godt igennem. Hvis du har en røremaskine, så lad den ælte 5-10 minutter. Hvis du ikke har, så kan dejen også sagtens æltes med håndkraft. Smør en stor skål (hvor der er god plads til at dejen kan hæve) med lidt olie. Hæld dejen over i skålen. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm. Lad dejen hæve i minimum 2 timer. Gerne 3-4 timer. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen. Del den i 2 lige store dele, så du får to boller. Drys lidt mel på bordet og placer bollerne der. Drys med lidt mel ovenpå. Læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 30 minutter. Efter bollerne har hævet 15 minutter, så tændes ovnen på 250 grader varmluft. Så passer det nemlig med, at den er varmet godt op. Placer en bageplade i ovnen, så den bliver varmet op i ovnen, så fungerer den nemlig som en slags pizzasten. Nu skal du forme dine indbagte pizzaer. Tag først den ene klump dej og drys godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen som en cirkel. Undgå at bruge en kagerulle. Fordel pizzasauce på bunden, men lad et stykke ved kanterne være frit. Fordel herefter din rest spaghetti bolognese (vend spaghetti bolognese sammen, hvis det ikke allerede er det) og smuldret frisk mozzarella. Fold den ene halvdel over og hæft din indbagte pizza sammen med fingrene, så den ikke kan åbne sig. Kom din indbagte pizza over på et stykke bagepapir, så den er nem at flytte over i ovnen. Form også den anden pizza. Skru ovnen ned på 220-230 grader. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaerne + bagepapir over på den varme bageplade. Bag herefter den indbagte pizza i ca. 10-15 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når den begynder at blive gylden på toppen, så er den færdig. Den skal også lyde hul, når man banker på den. Anret på en tallerken og kom evt. lidt tomatsauce og frisk basilikum på toppen. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret: Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine Køb her Rosti skålesæt Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på indbagt pizza med spaghetti og kødsauce Nem opskrift på en lækker, indbagt pizza med fyld af en rest spaghetti og kødsauce. Det er slet ikke svært at lave sådan en pizza her, som man får den på et pizzaria. Vi bruger vores koldhævet pizzadej som udgangspunkt for denne lækre variant, som giver en sprød, indbagt pizza. Det her er en god grundopskrift, som du så kan fylde med lige præcis det fyld, som du har lyst til. Vi ville servere sådan en pizza her til aftensmad en fredag aften eller i en weekend. Det er nemlig i vores øjne en perfekt weekendmenu. Det gode ved pizzadejen er også, at den sagtens kan holde sig på køl nogle dage. Derfor laver vi den ofte torsdag aften, så kan vi bruge den enten fredag, lørdag eller søndag i weekenden uden, at den bliver for gammel. LÆS OGSÅ: Kartoffelpizza med pesto Hjemmelavet indbagt pizza Det er slet ikke så svært at lave en god hjemmelavet pizza. Først og fremmest er det vigtigt med en god pizzadej, som bliver sprød, når den bages. Her synes vi virkelig, at vores opskrift giver en super god bund. Derudover er fyldet selvfølgelig vigtigt og så hvordan den bages. Har du et bagestål, så vil vi anbefale at bruge det, men har du ikke, så går det også fint. Skru så højt op for din ovn, som den kan trække og sæt så en bageplade ind, som så kommer til at fungere lidt som bagesten. Når pizzaen trækkes over på den varme plade, så får den sig et varmechok og hæver godt op. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.