Kartoffelpizza med pesto

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en sprød, hjemmelavet kartoffelpizza med pesto. Den absolut bedste hvide pizza med kartofler, mascarpone og løg.

Ingrediensliste

  • Pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Fyld

  • 2 pk. frisk mozzarella
  • 200 g. mascarpone
  • 2 stk. kartoffel
  • 1 stk. løg
  • salt/peber
  • 30 g. grøn pesto

Fremgangsmåde

Dagen inden

  1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer, men den kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage.
  2. Start med at røre gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
  4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid.

Næste dag: 

  1. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
  2. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
  3. Nu skal du forme dine pizzaer. Tag først den ene klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Du kan rulle længere ned i det her indlæg og se en video af hvordan vi ruller dem ud. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir.
  4. Smør herefter mascarpone på. Skær kartofler og løg i helt tynde skiver. Læg dem på pizzaen og smuldr mozzarella på.
  5. Skru ovnen ned på 230 grader.
  6. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade.
  7. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig.
  8. Bag kun én pizza af gangen.
  9. Top med salt, peber og pesto.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Pizzaovn

Køb her

Pizzahjul

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på kartoffelpizza med pesto

Kartoffelpizza med pesto er én af vores absolut yndlings vegetarpizzaer. Den er fyldt med smag fra både mascarpone, løg og kartofler. Og så bliver den til sidst lige toppet med pesto, som lige er prikken over i’et. Her kan du bruge grøn pesto, rød pesto og så kan du også selv vælge om du vil bruge en færdiglavet eller en hjemmelavet.

Hvis den ikke skal være vegetarisk, så kan du også sagtens tilføje kød dertil. Det vil eksempelvis være lækkert med skinke, pepperoni, serranoskinke eller bacon derpå. Kartoffelpizza er den ultimative sommerpizza og så er det én af de bedste hvide pizzaer vi kender. Kombinationen af mascarpone, som er super cremet og kartoflerne er den perfekte kombination ifølge os.

LÆS OGSÅ: Kartoffelpizza med bacon

Opskrift på kartoffelpizza med bacon

Hvid pizza med pesto og kartofler

Selvom nogle måske vil mene, at sådan en hvid pizza ikke er en rigtig pizza, så kunne vi ikke være mere uenige. Vi kalder det her for en rigtig sommerpizza, da den passer godt til et glas koldt hvidvin og en lun sommeraften. Udover mascarpone, kartofler og pesto, så har pizzaen også den sprødeste og lækreste pizzabund. Vi laver stort set altid vores pizzabunde på en koldhævet dej. Det giver en sprød og luftig bund, som er en perfekt base for både almindelige pizzaer og hvide pizzaer.

Opskrift på kartoffelpizza med pesto

Pizza til aftensmad

Vi elsker pizza til aftensmad, især i weekenderne, hvor det måske skal være lidt ekstra godt. Selve dejen til bunden kan sagtens holde sig på køl 2-3 dage, så derfor er det nemt lige at røre sådan en sammen. Så har du altid dej, hvis du lige pludselig får lyst til at lave pizza til aftensmad i stedet for at købe dem færdiglavet.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

Skriv en kommentar