Indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat Indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse En indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat i en sauce lavet på kokosmælk, karry og garam masala. En vegetarisk gryderet med masser af grøntsager og masser af smag. Serveret med ris og naanbrød. Ingrediensliste Indisk kikærtegryde 3 fed hvidløg 1 stk. rødløg 1 stk. rød peberfrugt 400 g. kikærter på dåse 1 tsk. karry 2 tsk. garam masala 2 tsk. tomatpure 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning 400 ml. kokosmælk salt/peber 50 g. frisk spinat Tilbehør 160 g. ris 0,25 bundt frisk persille 2 stk. naanbrød Fremgangsmåde Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak fint. Skær rødløg i tynde både. Skær peberfrugt i strimler. Skyl spinat og sæt til side. Dræn kikærter og skyl i koldt vand. Varm en gryde op med fedtstof. Tilsæt hvidløg, rødløg og peberfrugt. Lad det svitse et minuts tid. Tilsæt så kikærterne. Vend godt rundt. Tilsæt karry, garam masala, tomatpure, smuldret bouillonterning og rør godt rundt. Kom til sidst kokosmælk i og lad nu gryderetten simre ved middel varme i ca. 10-15 minutter. Imens gryderetten simrer, så koges ris efter pakkens anvisning og persille hakkes fint og kommes i en skål. Der kan være forskel på kokosmælk, så måske selve saucen er lidt tynd. Den kan du nemt jævne ved at piske lidt majsstivelse eller jævning sammen med lidt vand. Kom blandingen i saucen og rør godt ud imens. Lad saucen tykne. Kom skyllet spinat i og smag til med salt/peber. Lun naanbrød. Server din indiske kikærtegryde med kogte ris, naanbrød og et drys persille på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat En lækker indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat, som vi serverer med ris og lune naanbrød. Det er nem og sund aftensmad, hvor der er masser af grønt i. Vi elsker sådan nogle retter som den her, hvor der er smæk på smagen og det på ingen måde bliver kedeligt. Vi har brugt peberfrugt, spinat og rødløg samt kikærter for protein og ekstra mæthed. Har du prøvet at lave gryderetter med kikærter? Det smager så godt og kan nemt erstatte kød, da de har et højt indhold af protein. Vi kan desuden godt lide at servere gryderetten med lune naanbrød ved siden af, men det kan du også sagtens udelade. Ellers ville det også være lækkert med en klat creme fraiche og evt. saltmandler eller lidt saltede, ristede peanuts på toppen. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på vegetariske gryderetter her Kikærtegryde med grøntsager I den her kikærtegryde har vi som sagt brugt peberfrugt, spinat og rødløg. Men du kan bruge alverdens grøntsager. Det kunne være squash, aubergine, bønner, ærter eller majs. Så brug blot de grøntsager, som du bedst kan lide. Men udelad ikke kikærterne, da de er med til at give retten fyldighed og så sørger de også for, at den holder dig mæt længe. Hvis du ikke er så meget til kikærter, så kan du dog sagtens erstatte dem med andre bælgfrugter. Det kunne være kidneybønner, sorte bønner eller en blanding af flere slags. Så hvis du gerne vil skære lidt kød ud af din kost og erstatte med bælgfrugter, så er sådan en indisk kikærtegryde lige noget for dig. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.