Indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat

Indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat i en sauce lavet på kokosmælk, karry og garam masala. En vegetarisk gryderet med masser af grøntsager og masser af smag. Serveret med ris og naanbrød.

Ingrediensliste

  • Indisk kikærtegryde

  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. rødløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 400 g. kikærter på dåse
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk. tomatpure
  • 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 400 ml. kokosmælk
  • salt/peber
  • 50 g. frisk spinat
  • Tilbehør

  • 160 g. ris
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 2 stk. naanbrød

Fremgangsmåde

  1. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak fint.
  2. Skær rødløg i tynde både. Skær peberfrugt i strimler. Skyl spinat og sæt til side.
  3. Dræn kikærter og skyl i koldt vand.
  4. Varm en gryde op med fedtstof.
  5. Tilsæt hvidløg, rødløg og peberfrugt. Lad det svitse et minuts tid.
  6. Tilsæt så kikærterne. Vend godt rundt.
  7. Tilsæt karry, garam masala, tomatpure, smuldret bouillonterning og rør godt rundt.
  8. Kom til sidst kokosmælk i og lad nu gryderetten simre ved middel varme i ca. 10-15 minutter.
  9. Imens gryderetten simrer, så koges ris efter pakkens anvisning og persille hakkes fint og kommes i en skål.
  10. Der kan være forskel på kokosmælk, så måske selve saucen er lidt tynd. Den kan du nemt jævne ved at piske lidt majsstivelse eller jævning sammen med lidt vand. Kom blandingen i saucen og rør godt ud imens. Lad saucen tykne. Kom skyllet spinat i og smag til med salt/peber.
  11. Lun naanbrød.
  12. Server din indiske kikærtegryde med kogte ris, naanbrød og et drys persille på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat

En lækker indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat, som vi serverer med ris og lune naanbrød. Det er nem og sund aftensmad, hvor der er masser af grønt i. Vi elsker sådan nogle retter som den her, hvor der er smæk på smagen og det på ingen måde bliver kedeligt. Vi har brugt peberfrugt, spinat og rødløg samt kikærter for protein og ekstra mæthed. Har du prøvet at lave gryderetter med kikærter? Det smager så godt og kan nemt erstatte kød, da de har et højt indhold af protein.

Vi kan desuden godt lide at servere gryderetten med lune naanbrød ved siden af, men det kan du også sagtens udelade. Ellers ville det også være lækkert med en klat creme fraiche og evt. saltmandler eller lidt saltede, ristede peanuts på toppen.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på vegetariske gryderetter her

Indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat

Kikærtegryde med grøntsager

I den her kikærtegryde har vi som sagt brugt peberfrugt, spinat og rødløg. Men du kan bruge alverdens grøntsager. Det kunne være squash, aubergine, bønner, ærter eller majs. Så brug blot de grøntsager, som du bedst kan lide. Men udelad ikke kikærterne, da de er med til at give retten fyldighed og så sørger de også for, at den holder dig mæt længe.

Hvis du ikke er så meget til kikærter, så kan du dog sagtens erstatte dem med andre bælgfrugter. Det kunne være kidneybønner, sorte bønner eller en blanding af flere slags. Så hvis du gerne vil skære lidt kød ud af din kost og erstatte med bælgfrugter, så er sådan en indisk kikærtegryde lige noget for dig.

Indisk kikærtegryde med peberfrugt og spinat

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar