Italienske sandwichboller

italienske sandwichboller

Italienske sandwichboller

Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre italienske sandwichboller, som er perfekte til madpakken. De er sprøde, luftige og har masser af store lufthuller.

Ingrediensliste

  • 5 dl. vand
  • 20 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 550 g. manitobahvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Tilsæt manitobahvedemel og salt. Rør det godt sammen og lad herefter dejen stå og hvile i 20 minutter.
  3. Herefter æltes der først 5 minutter med den flade krog på røremaskinen.
  4. Herefter skifter du til dejkrogen og lader den ælte på medium hastighed indtil den slipper kanterne. Det tager ca. 10 – 15 min. Dejen vil virke mere våd end en almindelig dej, men det skal den være. Den skal være smidig og elastisk.
  5. Smør en stor skål med lidt olie og hæld dejen i.
  6. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 2 timer.
  7. Drys godt med mel på bordet. Hæld dejen ud. Drys godt med mel på toppen.
  8. Brug en dejskærer til at skære bollerne ud i lange stykker og løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
  9. Tænd ovnen på 250 grader varmluft og sæt også bagepladen ind i ovnen, så den kan få lov at varme op.
  10. Når ovnen er varm, så tages bagepladen ud og bagepapiret med bollerne rykkes over på den varme plade. Sæt pladen ind i ovnen og lad dem bage i cirka 11-15 minutter. Bag kun én plade af gangen.
  11. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
  12. Bollerne kan sagtens fryses og tages op efter behov. De er super gode efter en tur på brødristeren.

Bedøm denne ret

Italienske sandwichboller

Nem opskrift på lækre og sprøde italienske sandwichboller. De er perfekte til madpakken smurt med lidt mayonnaise, salat og pålæg. Der er intet så lækkert som en hjemmelavet sandwich. Brødene kan sagtens fryses og så blot lunes igen, inden de skal bruges.

LÆS OGSÅ: Grove sandwichbrød

italienske sandwichboller

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Skal dejen slet ikke æltes eller formes når den bliver hældt ud på bordet, efter hævning, inden man skærer bollerne ud? Eller hælder man den bare ud på bordet og skær bollerne vilkårligt? 🤔

    1. Hej Nanna,

      Ja du hælder bare dejen ud og skærer den til boller med det samme 🙂 Vi bruger sådan en dejskærer, så er det nemt klaret.

      Kh

    1. Hej Maja,

      Vi anbefaler helst at bruge en røremaskine til denne opskrift, da dejen er meget klistret og tyndere end en almindelig bolledej. Men det kan sagtens lade sig gøre med hænderne, hvis man har tålmodigheden til det 🙂

      Kh

  2. Smager godt, men forholdet med vand og mel var helt skævt for mit vedkommende – kan være forskellen på melen. Smagen er god, men jeg kunne ikke engang skære med dejskæreren uden det bare flød direkte sammen igen. Så endte med at skrabe nogle klumper sammen og dumpe på pladen – det skal prøves igen, for smagen er god, men med lidt mindre vand 🙂

    1. Hej Anders,

      Ja, der kan nemlig være forskel på meltyperne, men også hvor godt dejen æltes. Brugte du manitobamel?

      Kh

  3. Jep, Italiensk Manitobamel fra Bilka – selv om de var bagt godt ved 250c og med bagestål, så var midten stadigt let svampet, så tror bare mængden af vand til mit mel var for stor…

  4. Her er den hurtige metode til at få brød i ovnen: Læg bagepapir på bagsiden af en plade og sæt brød på. Når ovnen er varm, trækker man den varme plade et stykke ud, så den står LIDT skråt. Før pladen med brød ind over den varme plade og lad det hele glide indover. Bagsiden af en plade er uden kanter, så bagepapir og brød glider let over på den varme plade. Med et par grydelapper kan man evt. rette lidt på bagepapiret ved at trække i de yderste hjørner.

  5. Jeg tror også at forholdet mel og vand er skævt – dejen var helt flydende selvom jeg forsøgte at vende mere mel i på bordet.

    1. Hej Susanne,

      Lavede du dejen i hånden eller på røremaskine? Dejen skal æltes længe og rigtig godt, så melet får lov at arbejde og glutenstrukturen udvikles. Dejen er også meget mere våd end en almindelig bolledej.

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag