Skyrboller

Skyrboller
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sunde og proteinrige skyrboller der bare er et hit i tiden. Bollerne fungerer godt i madpakken eller hurtig morgenmad på risteren, da de mætter utrolig godt.

Ingrediensliste

  • 330 g. havregryn
  • 350 g. neutral skyr
  • 4 stk. æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Alle ingredienserne hældes op i en skål. Rør dejen godt sammen med en ske. Hvis dejen virker for tynd, tilsæt da lidt mere havregryn. Lad dejen trække 5-10 min.
  2. En bageplade gøres klar med bagepapir.
  3. Brug to skeer, som dyppes i vand, og læg klatter af dejen på bagepladen.
  4. Der bliver ca. 9-10 stk ud af en portion.
  5. Bag dem i midten af ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne.
  6. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af, inden du skærer dem over. Hvis de skæres over for tidligt kan de godt virke klæge inden i.
  7. Opbevar dem i en tætlukket pose i køleskabet. De kan også sagtens fryses.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde skyrboller

Her får du en opskrift på sunde, proteinrige skyrboller lavet på havregryn, æg og skyr. Det er ingredienser der er rene og medvirkende til, at det er nogle boller der lægger en god bund. De mætter i langtid og er perfekte i madpakken.

LÆS OGSÅ: Sunde chokoladeboller

Opskrift på sunde skyrboller

Skyrboller er et hit. Både fordi de er super nemme og hurtige at lave og ikke nok med det, så kan vi kalde dem sunde grundet ingredienserne. Når man spiser sådan en bolle her svarer det bare til at spise en ordentlig omgang havregryn, lidt skyr og lidt æg. Det er jo en super måde at få det på – for havregryn kan om noget være en kedelig spise.

Skyrboller

Kan jeg tilsætte andet til mine skyrboller?

Du kan tilsætte kerner, revet gulerod, squash eller for en sødere version hakket chokolade. Den her grundopskrift kan tåle lidt af hvert – så bare kast dig ud i forskellige varianter. Elsker du disse skyrboller? Så bør du også prøve vores opskrift på proteinboller.

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

    1. Hej Cecilie
      Det vil vi tro. Men vi har ikke prøvet det. Da yoghurten er tyndere kan det være, at du skal tilsætte lidt mere havregryn og lade dejen trække længere tid 🙂

      Kh

      1. Hej tak for svar. Jeg siede dog bare væsken fra yoghurten i et kaffefilter. Det virker lige så godt som skyr, skulle ikke engang tilsætte mere havregryn. Så til andre det kan man sagtens ??

    1. Hej Nanna,

      Sagtens. Du kan altid erstatte et surmælksprodukt med et andet surmælksprodukt 🙂

      Kh

  1. Hejsa ? kan man også stavblende denne dej, ligesom med proteinbollerne? Og kan man godt putte flere plader i ovnen ad gangen?

    Vh. Vibe

  2. Hej.
    Tak for en fantastisk opskrift?. Har prøvet den for første gang i dag og stor succes?. Nemt, hurtigt, sundt og ikke mindst lækkert. Mums?.

  3. Virkelig lækker boller ? ved du hvor mange kalorier der er i, inden jeg begynder at regne på det.
    Hilsen Jeanette

        1. Hej,

          Vi havde blot fået tallet fra en læser. Vi har næringsindhold på alle vores opskrifter nu og kan se, at den også udregner det til omkring 175 🙂

          KH

  4. Jeg har ikke bagt meget i mit liv, og har ikke de største kendskaber til boller.
    Jeg forsøgte mig på jeres skyrbolle, og de fik en ret markant smag af æg. Jeg puttede kun 320 g havregryn i, da det var det sidste der var tilbage. er det de 30 manglende gram som gør forskellen?

    1. Hej Marie,
      Nej, men det er alligevel en del havregryn, der mangler, som kunne have taget lidt af æggesmagen 🙂 Det er jo en opskrift med mange æg, så det er derfor smagen af æg kan være markant.
      Kh

  5. Har prøvet opskriften et par gange, og her er lige lidt fif…

    Form dem med hænderne i stedet for ske, hvis du vil have dem mere ensformige. Du kan sagtens hakke havregrynene i en blender så det bliver til mel – så bliver de gode luftige.

    Jeg havde kun 200g havregryn her tidligere og kom ca 40g hørfrø og 40g loppefrøskaller i, i stedet for de resterende 130g havregryn. De blev super gode. Jeg tror lidt kunsten er, at man kan lave dem lidt på gefühlen, og komme hvad som helst i – hvilket for mig gør det til en perfekt opskrift!

Skriv en kommentar