Skyrboller

Sunde skyrboller

Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sunde og proteinrige skyrboller der bare er et hit i tiden. Bollerne fungerer godt i madpakken eller hurtig morgenmad på risteren, da de mætter utrolig godt.

Ingrediensliste

  • 330 g. havregryn
  • 350 g. skyr
  • 4 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Alle ingredienserne hældes op i en skål. Rør dejen godt sammen med en ske. Hvis dejen virker for tynd, tilsæt da lidt mere havregryn. Lad dejen trække 5-10 min.
  2. En bageplade gøres klar med bagepapir.
  3. Brug to skeer, som dyppes i vand, og læg klatter af dejen på bagepladen.
  4. Der bliver ca. 9-10 stk ud af en portion.
  5. Bag dem i midten af ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne.
  6. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af, inden du skærer dem over. Hvis de skæres over for tidligt kan de godt virke klæge inden i.
  7. Opbevar dem i en tætlukket pose i køleskabet. De kan også sagtens fryses.

Bedøm denne ret

Opskrift på sunde og proteinrige skyrboller

Her får du en opskrift på sunde proteinrige skyrboller lavet på havregryn, æg og skyr. Det er ingredienser der er rene og medvirkende til, at det er nogle boller der lægger en god bund. De mætter i langtid og er perfekte i madpakken.

Skyrboller er et hit. Både fordi de er super nemme og hurtige at lave og ikke nok med det, så kan vi kalde dem sunde grundet ingredienserne. Når man spiser sådan en bolle her svarer det bare til at spise en ordentlig omgang havregryn, lidt skyr og lidt æg. Det er jo en super måde at få det på – for havregryn kan om noget være en kedelig spise.

Mange muligheder

Du kan tilsætte kerner, revet gulerod, squash eller for en sødere version hakket chokolade. Den her grundopskrift kan tåle lidt af hvert – så bare kast dig ud i forskellige varianter.

Elsker du disse skyrboller? Så bør du også prøve vores opskrift på proteinboller.

skyrboller

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi er mere aktive og du med garanti vil modtage daglig mad inspiration. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Cecilie
      Det vil vi tro. Men vi har ikke prøvet det. Da yoghurten er tyndere kan det være, at du skal tilsætte lidt mere havregryn og lade dejen trække længere tid 🙂

      Kh

      1. Hej tak for svar. Jeg siede dog bare væsken fra yoghurten i et kaffefilter. Det virker lige så godt som skyr, skulle ikke engang tilsætte mere havregryn. Så til andre det kan man sagtens 🙌🏻

  1. Hejsa 😊 kan man også stavblende denne dej, ligesom med proteinbollerne? Og kan man godt putte flere plader i ovnen ad gangen?

    Vh. Vibe

  2. Hej.
    Tak for en fantastisk opskrift👍. Har prøvet den for første gang i dag og stor succes😊. Nemt, hurtigt, sundt og ikke mindst lækkert. Mums😋.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag