Jomfruhummerhaler med hvidløg

jomfruhummerhaler med hvidløg
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre og smagfulde jomfruhummerhaler tilberedt i ovn med hvidløg. De lækreste jomfruhummerhaler med hvidløgssmør.

Ingrediensliste

 • 300 g. jomfruhummerhaler
 • 4 spsk. smør
 • 1 fed hvidløg
 • 0,25 bundt frisk persille
 • salt

Fremgangsmåde

 1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødere.
 2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 3. Hak persille og hvidløg fint.
 4. Bland smør med persille og hvidløg. Tilsæt lidt salt også.
 5. Tag jomfruhummerhalerne. Brug en saks til at klippe dem op i ryggen. Fjern den sorte tarmstreng.
 6. Kom evt. hvidløgssmørret i en plastikpose. Klip et lille hul i posen i et af hjørnerne, så er det nemt at sprøjte smørret ind i ryggen på jomfruhummerhalerne.
 7. Fyld alle hummerhalerne med smørret.
 8. Placer dem i et ovnfast fad.
 9. Bag jomfruhummerhalerne i ovnen i ca. 5-10 minutter (alt efter størrelsen). Smørret skal have lov til at smelte og så skal de få en flot farve.
 10. Tag dem ud af ovnen, når de er færdige. Server med noget godt brød til og evt. aioli.
Bedøm denne ret

Opskrift på jomfruhummerhaler med hvidløg

Her får du opskriften på de lækreste jomfruhummerhaler med hvidløg tilberedt i ovn. Måske du har lidt svært ved at finde ud af det med tilberedning af de lækre jomfruhummerhaler. I så fald, så skal du tage et kig på denne simple og nemme opskrift. Det er nemlig slet ikke så svært at tilberede de lækre haler. Der skal bare masser af hjemmelavet hvidløgssmør på.

Jomfruhummerhaler smager skønt med noget godt lyst brød til. Det er én af de absolut mest delikate sommerretter, som samtidig er nem at tilberede. Selve jomfruhummerhalerne kan købes i større supermarkeder og ellers kan de også købes ved fiskehandleren.

LÆS OGSÅ: Torskefad med rejer og skaldyrsdressing

jomfruhummerhaler med hvidløg

Jomfruhummerhaler som forret

Halerne kan spises som forret, en appetizer, som en del af et tapasbord eller til aftensmad. Mulighederne er uendelige med de lækre små haler. Vi elsker at lave et stort tapasbord med forskellige pølser og skinker, saltede snacks, lækre dyppelser og så de her helt fantastiske jomfruhummerhaler. Det er noget, som altid plejer at falde i god jord hos alle fiskeelskere. Serveret med noget godt brød til, så har man altså også et helt fantastisk måltid.

hummerhaler i ovn

Hummerhaler i ovn

Vi har tilberedt de her hummerhaler i ovn, men du kan også sagtens tilberede dem på en gasgrill eller almindelig grill. Det er i hvert fald rigtig nemt at tilberede dem i ovnen, da det er nemt at styre temperaturen. Men det smager nu også lækkert at grille sådan en omgang jomfruhummerhaler med masser af hvidløgssmør.

Kan jeg gøre dem klar på forhånd?
Jep, du kan sagtens gøre dem klar på forhånd med hvidløgssmør, så de blot skal tilberedes lige inden servering.

Kan jeg tilberede dem på grillen?
Jep, det kan du også sagtens. Det kan godt være, at de lige skal have lidt længere end i ovnen alt efter hvor god din grill er.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hvis de tilberedes på grill, skal de så stadigvæk være i fadet eller lægges de på selve grillen??

Skriv en kommentar