Julecheesecake med gløgg-gele

Julecheesecake med gløgg-gele
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på julecheesecake med gløgg-gele og bund af vaniljekranse. En lækker ostekage, som er perfekt som en af julens desserter.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 200 g. vaniljekranse
  • 100 g. smør
  • Fyld

  • 3 stk. husblas
  • 200 g. naturel flødeost
  • 5 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl. piskefløde
  • Gløgg-gele

  • 215 g. gløgg
  • 3 stk. husblas

Fremgangsmåde

  1. Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden.
  2. Put vaniljekranse i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med.
  3. Smelt smør.
  4. Bland knuste vaniljekranse og smør rigtig godt.
  5. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
  6. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.
  7. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  8. Kom flødeost, sukker, naturel flødeost og piskefløde op i en skål.
  9. Pisk det med en elpisker til det begynder at danne bløde toppe.
  10. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemt at gøre her i.
  11. Vrid husblas. Kom det op i en skål med et 2 spiseskefulde vand. Giv det 20-30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer drænet husblas og lidt vand i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  12. Tag 2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  13. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den oven på din kiksebund.
  14. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
  15. Det sidste som skal på er gløgg-geleen.
  16. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  17. Kom gløgg op i en gryde og kog op ved lav varme.
  18. Vrid husblas for vand og kom den op i den varme gløgg. Rør husblas ud. Tag gryden af varmen. Lad det køle af til det kun er lillefingervarmt.
  19. Tag kagen ud fra køl.
  20. Kom forsigtigt gløgg-geleen ovenpå.
  21. Sæt kagen tilbage på køl i minimum 1-2 timer eller gerne natten over.
  22. Inden servering gøres en tynd, skarp kniv varm under vandhanen. Tør den af i et viskestykke. Skær rundt langs kagen for at løsne gele og kage fra formen (på denne både bliver den pæn i kanten).
  23. Når du har skåret hele vejen rundt, så løsnes formen og tages af.
  24. Løft kagen over på en tallerken eller serveringsfad.
  25. Pynt med hvid chokolade og mandelflager inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på julecheesecake med gløgg-gele

Her har du vores bud på årets julekage, nemlig en julecheesecake med gløgg-gele og bund af vaniljekranse. Vi eksperimenterer gerne hvert år med en ny slags julekage. Sidste år var det den populære risalamande cheesecake, som vi lavede en del. Og i år er det altså denne her julecheesecake. Den består af en bund af vaniljekranse og er toppet med et lag cremet fyld og så er den toppet af med gløgg-gele på toppen. Og den smager bare helt forrygende! Som pynt har vi toppet den med hvid chokolade, små chokolade guldkugler og pebermyntestokke.

Den er ideel at servere gennem hele december måned og især til årets julefrokost eller til julehyggen. Det er samtidig også en anderledes dessert, så hvis du er kørt træt i risalamande eller allerede har fået nok. Så er denne kage altså lige noget for dig.

LÆS OGSÅ: Juleislagkage med brændte mandler

Julecheesecake med gløgg-gele

Ostekage med gløgg og vaniljekranse

Det er nogle af de bedste ting i julen, som vi har samlet i denne ostekage. Bunden er lavet af vaniljekranse, men du kan også bruge almindelige digetivekiks, brunkager eller hvad du ellers tænker kunne være lækkert. Geleen er lavet på gløgg. Her kan du lave en hjemmelavet gløgg eller købe en færdiglavet. Hvis du vil give dig i kast med en hjemmelavet gløgg, så har vi en god opskrift lige her.

Den her ostekage er hurtigt gået hen og er blevet en julefavorit hos os. Den er samtidig rigtig nem at lave og så kan den lave dagen eller to dage før. Så der behøves absolut ikke være noget julestress forbundet med den her lækre cheesecake.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar