Kanelsnegle med creme

kanelsnegle med creme
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre og svampede kanelsnegle med creme, der ikke bliver tørre. De er med masser af remonce og hjemmelavet creme.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 50 g. gær
  • 2,5 dl. mælk
  • 100 g. smør
  • 1 stk. æg
  • 45 g. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 600 g. hvedemel
  • Remonce

  • 180 g. brun farin
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 100 g. smør
  • Vaniljecreme

  • 2 stk. æggeblomme
  • 3 tsk. majsstivelse
  • 2 dl. mælk
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. sukker
  • Chokoladeglasur

  • 80 g. flormelis
  • 2 spsk. bagekakao
  • 2,5 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør. Tilsæt mælk og lad det blive en smule lunt. Den skal være fingervarm.
  2. Hæld det hele over i en skål. Opløs gæren i blandingen.
  3. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
  4. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig. Ælt dejen indtil den er smidig og glat.
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time dækket til med et fugtigt viskestykke.
  6. Imens dejen hæver gøres fyldet klar.
  7. Bland farin og kanel med hænderne, så der ikke er nogle klumper. Lad smør blive blødt.
  8. Lav nu vaniljecremen, så det kan nå at køle af.
  9. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde.
  10. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
  11. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen).
  12. Når dejen er færdighævet, så tages dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til et stort rektangel.
  13. Herefter smøres dejen først med blødt smør. Fordel herefter din blanding af brun farin og kanel udover. Brug hænderne til at fordele det udover det hele.
  14. Dejen rulles stramt sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. Læg sytråden under din pølse 3-4 cm. inde. Tag fat i hver ende af sytråden og træk dem modsat hinanden, så du skærer pølsen over. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det.
  15. Placer dem på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir.
  16. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  17. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  18. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
  19. Lav et lille hul i midten, så der er plads til en teskefuld vaniljecreme.
  20. Kom en teskefuld mængde vaniljecreme i midten. Du kan bruge en teske eller en sprøjtepose.
  21. Bag dem i ca. 10-15 minutter midt i ovnen. Hold øje med dem efter 8-9 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. De skal gyldne på toppen.
  22. Imens sneglene bages laves glasuren. Rør vand, kakaopulver og flormelis sammen.
  23. Top med glasur rundt om cremen, når de er nedkølet. Fryser du dem ned, så vil vi anbefale, at du venter med at putte glasur på til, at de er optøet og lunet igen.
Bedøm denne ret

Opskrift på de bedste kanelsnegle med creme

Her får du vores bedste opskrift på lækre og svampede kanelsnegle med creme og remonce. At tilføje creme til midten af kanelsnegle gør dem bare lige ekstra gode og snaskede. Derudover så topper vi med brun chokoladeglasur på toppen, som lige er prikken over i’et. Det ligner og smager som sådan en lækker, høj snegl fra bageren.

LÆS OGSÅ: Kanelsneglekage

kanelsnegle med vaniljecreme

Kanelsnegle med hjemmelavet creme

Vi har valgt at bruge en hjemmelavet creme, men du kan også sagtens bruge sådan en pulvercreme. Hvis det skal gå hurtigt, så køber vi sådan en pulverblanding, som blot skal piskes op med mælk. Vi plejer at tilsætte lidt mindre mælk for at få en mere fast creme, som er knap så tynd.

kanelsnegle med vaniljecreme

Fyld af brun farin, kanel og smør

Udover cremen, så er der selvfølgelig også klassisk remonce i kanelsneglene. Vi rører vores sammen af brun farin, smør og kanel. I stedet for brun farin, så kan du også bruge almindeligt sukker.

kanelsnegle med vaniljecreme

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

  1. De ser vildt lækre ud! Min mor har bestemt, at jeg skal bage dem til hendes fødselsdag. Som hun holder om morgenen. Kan jeg lave dem dagen inden? Eller kan de fryses og tages op?

    De bedste hilsner
    Katrine

    1. Hej Katrine,

      Du kan godt lave dem aftenen før, men ellers kan de også bages og fryses ned. Så kan du tage dem op 2 timer før de skal bruges og så blot lune dem kort inden servering 🙂

      Kh

  2. Kan de godt lunes når der er kagecreme i midten?
    Hvordan luner man dem bedst?
    I ovnen og hvis grader og cirka tid?
    Eller mikrobølgeovn?

    1. Hej Christina,

      De kan sagtens lunes med kagecreme. Både i mikrobølgeovn eller i ovn. I ovn ved 180 grader varmluft i ca. 4 min.

      Kh

      1. Uhmm de lyder super lækre 🙂
        Hvis jeg skal have dem med på job i morgen tidlig – kan jeg så lave dem i aften og er, de så stadig gode i morgen?
        Mvh
        Randi

        1. Hej Pia,

          Prøv at bage dem i en dyb bradepande, hvor du stiller sneglene tæt. Så “vokser” de sammen og har ikke så meget plads til at kunne “smide” fyldet 🙂

          Kh

  3. Hej.
    Har i ændret lidt i ingredienserne? Kan huske der stod 90g sukker til dejen. Nu står der 45 g

    Ellers den helt bedste kanelsnegle opskrift man ka lave

  4. Hej
    Kan man lave sneglene klar om formiddagen og sætte dem på køl (koldhæve) for så at bage dem til aftenskaffen?
    Mvh Ellen

  5. Kan disse koldthæves natten over – hvis ja, hvormeget gær skal der så bruges i opskriften til 16 stk? 😀

      1. Det var åbenbart en reklame der dækkede for de 3 spsk. sukker i creme. Jeg kan se det nu 🙂

        Har lige spist de første 2, og de smager af mere 🙂

  6. Hej
    Kan man bruge tor gær i denne opskrift, eller vil det ændre paa noget. Bor i USA, og har ikke kunnet finde alm gær.
    Tak for svar..

  7. Hvis jeg undlader kanel i remoncen, vil jeg så få en brunsvigersnegl med creme eller har I andre forslag, hvis man gerne vil have brunsvigersmagen frem? Kan man evt tilføje lidt creme i remonce?

    Dbh Trine

  8. Hvis jeg vil koldhæve denne opskrift, hvad er mængden af gær så?
    Og hvor lang tid skal de stå ude af køleskabet efter natten før de bages?

Skriv en kommentar