Koldhævede kanelsnegle

Opskrift på koldhævede kanelsnegle

Koldhævede kanelsnegle

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 timer

Samlet tid

10 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på nemme, koldhævede kanelsnegle. De formes og laves dagen før og sættes på køl til dagen efter, hvor de så bages. Nemmere bliver det ikke!

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. mælk
  • 10 g. gær
  • 45 g. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 æg
  • 100 g. smør
  • 600 g. hvedemel
  • Fyld

  • 150 g. brun farin
  • 100 g. smør
  • 2,5 tsk. kanel
  • Andet

  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Skær smør i tern og lad det stå og blive blødt, imens du ordner de andre ting.
  2. Rør gær ud i den kolde mælk.
  3. Tilsæt sukker, salt og sammenpisket æg.
  4. Tilsæt blødt smør. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  5. Ælt dejen indtil den er blank og smidig.
  6. Bland farin og kanel med hænderne, så der ikke er nogle klumper. Lad smør blive blødt.
  7. Tag dejen ud på et bord drysset med mel.
  8. Rul dejen ud til et stort rektangel.
  9. Herefter smøres dejen først med blødt smør. Fordel herefter din blanding af brun farin og kanel udover. Brug hænderne til at fordele det udover det hele.
  10. Dejen rulles stramt sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. Læg sytråden under din pølse 3-4 cm. inde. Tag fat i hver ende af sytråden og træk dem modsat hinanden, så du skærer pølsen over. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det.
  11. Placer dem i en (eller to) dyb bradepande (som kan være i køleskabet) beklædt med bagepapir. Der skal være et par centimeter i mellem dem, så der er plads til at de kan hæve.
  12. Dæk fadet til med husholdningsfilm og sæt fadet på køl natten over i køleskabet i ca. 10-12 timer.
  13. Dagen efter: Tag sneglene ud 1,5 time før de skal bages.
  14. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  15. Pensl dem med et sammenpisket æg.
  16. Bag dem i ca. 15-20 minutter midt i ovnen. Hold øje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. De skal være gyldne på toppen.
  17. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Du kan servere dem som de er eller lave en glasur af flormelis og vand.

Bedøm denne ret

Opskrift på koldthævede kanelsnegle

Der har længe været efterspurgt en opskrift på koldthævede kanelsnegle og vi forstår det egentlig godt. Hvem vil ikke gerne kunne bage friske kanelsnegle fra morgenstunden, til fødselsdage eller andet. De her er geniale, fordi de laves dagen før og så skal de blot koldhæve i køleskabet natten over. På den måde er det nemt at servere friskbagte kanelsnegle til morgenmaden eller brunchen.

LÆS OGSÅ: Belgiske vafler

Opskrift på koldhævede kanelsnegle

Koldhævet kanelsnegle giver dig mere tid

Når man koldhæver kanelsnegle, så giver det én mere tid, hvis man eksempelvis gerne vil lave friskbagte kanelsnegle om morgenen. Det er ikke alle, som har overskud eller tid til at skulle stå op rigtig, rigtig tidligt for at lave kanelsnegle. Derfor er disse koldhævede kanelsnegle geniale, da de blot skal tages ud af køleskabet og bages.

LÆS OGSÅ: Kærnemælksboller

Opskrift på koldhævede kanelsnegle

Den bedste opskrift på koldhævede kanelsnegle

Den her opskrift tager udgangspunkt i vores kanelsnegle, som vi selv synes er verdens bedste. Denne opskrift er derfor lige så god, hvis vi selv skal sige det.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her. 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag