Kanelsnegle – Tangzhong metoden

Kanelsnegle – Tangzhong metoden
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på kanelsnegle bagt ud fra Tangzhong metoden. Du får de blødeste og lækreste snegle uden tørre kanter. De holder sig gode og friske 2-3 dage, men kan med fordel også fryses ned.

Ingrediensliste

  • Jævning

  • 40 g. hvedemel
  • 200 g. vand
  • Dej

  • 100 g. vand
  • 25 g. gær
  • 500 g. hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 85 g. smør
  • Remonce

  • 150 g. brun farin
  • 120 g. smør
  • 2 spsk. stødt kanel
  • Til pensling

  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Lav først jævningen af 40 g. hvedemel og 200 g. vand. Put det op i en lille gryde og pisk det sammen inden du tænder for varmen. Tænd for varmen og pisk jævnligt i gryden, indtil det begynder at tykne. Den skal varmes op til kogepunktet, så du får en konsistens, som minder om budding. Tag den herefter af varmen og lad den køle ned til stuetemperatur.
  2. I din røreskål vejes alle de resterende ingredienser op. Først tilsættes de resterende 100 g. vand, som skal være fingervarmt, hvor gær røres ud i. Herefter tilsættes salt, sukker, æg og de resterende 460 g. hvedemel. Tilsæt din jævning og begynd at ælte dejen med din dejkrog. Lad dejen ælte ved lav hastighed i ca. 3-4 minutter.
  3. Vej smør af og skær i mindre stykker. Smørret tilsættes.
  4. Lad nu din dej ælte ved medium hastighed, indtil den begynder at slippe kanterne. Det kan tage alt mellem 10-20 min. alt efter hvor god din røremaskine er. Når du kan lave glutentesten på den og den er godkendt, så er dejen færdig. Glutentesten laves ved at tage en lille klump dej, hvorefter du hiver dejen ud. Hvis du kan hive dejen ud, uden at den går i stykker, så er din dej klar. Hvis den går i stykker, så skal den æltes lidt længere.
  5. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Imens dejen hæver, så vejes ingredienserne til remoncen op. Lad det stå ude ved stuetemperatur, så smør kan blive blødt.
  6. Dejen rulles ud på et meldrysset bord. Den skal have form som et rektangel.
  7. Herefter smøres dejen med smør og brun farin/kanel blandingen drysses udover.
  8. Dejen rulles sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det.
  9. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Lad dem efterhæve i 30-45 min.
  11. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
  12. Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 12-14 min.
  13. Afkøl kanelsneglene på en rist.

Tip: De kan med fordel fryses inden eller efter bagning.

Bedøm denne ret

Kanelsnegle – Tangzhong metoden

Vi kender alle den originale opskrift på klassiske kanelsnegle, men har du prøvet at bage dem ud fra tangzhong metoden?  Tangzhong metoden er en japansk metode, som du kan læse mere om lige her. Den giver dig det mest fantastiske bagværk, som er svampet, luftigt og så kan det holde sig frisk længere tid end almindeligt bagværk.

De her kanelsnegle er helt uimodståelige. De kan bages i bradepande, i fad, som kanelsnegle kage eller som kanelsneglekagemand. Top med et lag hvid eller brun glasur og så har du en af de bedste kager. Sneglene vil uden tvivl falde i god jord ved både store og små.

LÆS MERE: Sådan bager du med Tangzhong-metoden

Kanelsnegle – Tangzhong metoden

Svampede kanelsnegle

Kanelsnegle bagt ud fra Tangzhong metoden giver de absolut bedste og blødeste snegle. Samtidig så holder de sig friske et par dage længere end almindelige kanelsnegle. De er derfor helt ideelle til dig, som gerne vil bage sneglene dagen inden og stadig gerne vil have lækre snegle.

Kanelsnegle – Tangzhong metoden

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Jeg kunne overhovedet ikke få opskriften til at virke. Fuldte opskriften til punkt og prikke, men fik en MEGET tynd dej, så måtte tilsætte meget ekstra mel (nok ca 100 g). Alligevel var dejen efter hævning så blød, at det på ingen måde kunne lade sig gøre at fordele smøren der på. Så endte med at smide det hele ud ?

    1. Hej Majken

      Det var da en træls oplevelse. Vi har aldrig selv haft problemer, men ja dejen er en smule mere våd end en almindelig gærdej.
      Æltede du dejen i hånden eller på maskine? Og brugte du rigtig smør? Det er vigtigt, at man ikke bruger “smørbar” eller et andet blandingsprodukt og bruger rigtig smør.

      Knus

  2. Jeg prøvede også med denne opskrift, og fik præcis samme resultat…. jeg vil så komme mel i så jeg kan bage dem, har alligevel brugt en del tid på den ??

    1. Hej Tina,

      Hvor høj hastighed æltede du dejen ved? Hvis dejen bliver for varm, så afgiver den væske, så den bliver tyndere. Derfor er det meget vigtigt, at man ikke bare ælter derud af på højeste hastighed. Hellere lavere hastighed og så ælte lidt længere. Vi har lavet sneglene mange gange og aldrig haft problemer 🙂

      Knus

  3. Nu har jeg prøvet opskriften, og jeg må sige: det er da en fantastisk lækker bløddej, man får ud af det. MEN, jeg tilsatte også ekstra mel, nok ca. 50 gr. til den portion, I anfører. Dejen skal IKKE være en fast klump, når den sættes til første hævning, melet skal nok opsige væsken, så den er blød og smidig efter hævning.

    Vi var meget glade for resultatet, mums 😀 – det kan ses her: https://www.facebook.com/Billedkogebogen/posts/560497344779198

  4. Har lige prøvet denne opskrift total optur
    Lækker lækker dej !!!
    Mangler dog at vide hva du bager den på ???

    1. Hej Eva,

      Det står i fremgangsmåden. En forvarmet ovn ved 200 grader 🙂 God fornøjelse! Dejligt du synes om opskriften.

      Kh

  5. Hejsa, nu har jeg lavet min dej to gange og det bliver noget af en klisterdej. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg kan få styr på det, derfor tænkte jeg på om I ikke kan lave en video med hele bagningen? 😀

  6. Plejer i at tilsætte mere mel? Synes min dej blev meget våd. Æltede den i en røremaskine i 5 min på lav hastighed (her var dejen stadig våd og klistret). Prøvede så at lade røremaskinen blive ved med at køre på mellem hastighed, men det ændrede sig ikke. Tilsatte nok omkring 200g mere mel. Sneglene var så lækre den første dag, og så gik de hen og blev tørre – allerede den anden dag synes jeg krummen blev ret tør. Hvad skal jeg gøre for at dejen bliver klistret men uden for meget mel, og hvordan og hvor lang tid holder jeres kanelsnegle inden de går hen og bliver tørre?

    1. Hejsa Janne,

      Vi bruger ikke mere mel nej. Dejen er generelt lidt mere klistret end en alm. dej. Vi bruger mel, når vi ruller ud 🙂
      Vores holder sig gode 2-3 dage uden at blive tørre.

      Kh

Skriv en kommentar