Tilmeld nyhedsbrev

Kanelsnegle – Tangzhong metoden

Kanelsnegle – Tangzhong metoden

Kanelsnegle – Tangzhong metoden

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på kanelsnegle bagt ud fra Tangzhong metoden. Du får de blødeste og lækreste snegle uden tørre kanter. De holder sig gode og friske 2-3 dage, men kan med fordel også fryses ned.

Ingrediensliste

Jævning

  • 40 g. hvedemel
  • 200 g. vand

Dej

  • 100 g. vand
  • 25 g. gær
  • 360 g. hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 85 g. smør
  • 1 æg til pensling

Remonce

  • 150 g. brun farin
  • 120 g. smør
  • 2 spsk. kanel

Fremgangsmåde

1. Lav først jævningen af 40 g. hvedemel og 200 g. vand. Put det op i en lille gryde og pisk det sammen inden du tænder for varmen. Tænd for varmen og pisk jævnligt i gryden, indtil det begynder at tykne. Den skal varmes op til kogepunktet, så du får en konsistens, som minder om budding. Tag den herefter af varmen og lad den køle ned til stuetemperatur.
2. I din røreskål vejes alle de resterende ingredienser op. Først tilsættes de resterende 100 g. vand, som skal være fingervarmt, hvor gær røres ud i. Herefter tilsættes salt, sukker, æg og de resterende 360 g. hvedemel. Tilsæt din jævning og begynd at ælte dejen med din dejkrog. Lad dejen ælte ved lav hastighed i ca. 3-4 minutter.
3. Vej smør af og skær i mindre stykker. Smørret tilsættes.
4. Lad nu din dej ælte ved medium hastighed, indtil den begynder at slippe kanterne. Det kan tage alt mellem 10-20 min. alt efter hvor god din røremaskine er. Når du kan lave glutentesten på den og den er godkendt, så er dejen færdig. Glutentesten laves ved at tage en lille klump dej, hvorefter du hiver dejen ud. Hvis du kan hive dejen ud, uden at den går i stykker, så er din dej klar. Hvis den går i stykker, så skal den æltes lidt længere.
5. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Imens dejen hæver, så vejes ingredienserne til remoncen op. Lad det stå ude ved stuetemperatur, så smør kan blive blødt.
6. Dejen rulles ud på et meldrysset bord. Den skal have form som et rektangel.
7. Herefter smøres dejen med smør og brun farin/kanel blandingen drysses udover.
8. Dejen rulles sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det.
9. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
10. Lad dem efterhæve i 30-45 min.
11. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
12. Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12-14 min.
13. Afkøl kanelsneglene på en rist.

Tip: De kan med fordel fryses inden eller efter bagning.

Bedøm denne ret

Kanelsnegle – Tangzhong metoden

Vi kender alle den originale opskrift på klassiske kanelsnegle, men har du prøvet at bage dem ud fra tangzhong metoden?

Tangzhong metoden er en japansk metode, som du kan læse mere om lige her. Den giver dig det mest fantastiske bagværk, som er svampet, luftigt og så kan det holde sig frisk længere tid end almindeligt bagværk.

De her kanelsnegle er helt uimodståelige. De kan bages i bradepande, i fad, som kanelsnegle kage eller som kanelsneglekagemand. Top med et lag hvid eller brun glasur og så har du en af de bedste kager. Sneglene vil uden tvivl falde i god jord ved både store og små.

LÆS MERE: Sådan bager du med Tangzhong-metoden

Kanelsnegle – Tangzhong metoden Kanelsnegle – Tangzhong metoden

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Jeg kunne overhovedet ikke få opskriften til at virke. Fuldte opskriften til punkt og prikke, men fik en MEGET tynd dej, så måtte tilsætte meget ekstra mel (nok ca 100 g). Alligevel var dejen efter hævning så blød, at det på ingen måde kunne lade sig gøre at fordele smøren der på. Så endte med at smide det hele ud 😔

    1. Hej Majken

      Det var da en træls oplevelse. Vi har aldrig selv haft problemer, men ja dejen er en smule mere våd end en almindelig gærdej.
      Æltede du dejen i hånden eller på maskine? Og brugte du rigtig smør? Det er vigtigt, at man ikke bruger “smørbar” eller et andet blandingsprodukt og bruger rigtig smør.

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven