Kanelstjerne Kanelstjerne Opskrift til 481216202428 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 2 timer Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på kanelstjerne. Den fineste julestjerne fyldt med kanelremonce og pyntet med flormelis på toppen. En god opskrift til juletiden. Ingrediensliste 30 g. gær 1 dl. creme fraiche 1 dl. vand 1 stk. æg 2 spsk. sukker 0,5 tsk. salt 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 400 g. hvedemel Fyld 3 tsk. stødt kanel 60 g. sukker 60 g. brun farin 120 g. smør 1 stk. æg Fremgangsmåde Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt creme fraiche, sukker, æg, salt og olie. Rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen smidig. Lad dejen hæve i en skål, hvor den har mulighed for at hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt til hævning et lunt sted i 1 time. Imens dejen hæver, så laves remonce. Bland blødt smør med brun farin, sukker og kanel. Rør det godt sammen og sæt til side. Lad det stå ude ved stuetemperatur. Efter hævning tages dejen ud på et bord drysset med mel. Del dejen i 4 lige store boller. Hver klump dej rulles ud til en cirkel. Placer en tallerken på ca. 22 cm. på cirklen og skær rundt om tallerkenen med en pizzaskærer eller kniv. Gør et stykke bagepapir klar på en bageplade. Placer først én af bundene på bagepapiret. Smør med 1/3 del af remoncen. Placer en cirkel oven på. Smør med 1/3 del remonce igen. Placer igen en cirkel oven på og smør den sidste 1/3 del af remonce. Til sidst placeres den sidste cirkel oven på. Tryk det hele godt sammen. Se evt. billeder længere nede for hvordan man skærer stjernen ud. Placer en lille skål i midten. Du kan også se en video hér. Skær ind til skålen 4 steder. Del hvert stykke i yderligere 4 stykker. Tag to ender og sno dem om sig selv to gange. Sådan fortsætter du med alle enderne. Læg et viskestykke over stjernen og lad den hæve yderligere 1 time et lunt sted. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pensl stjernen med et sammenpisket æg. Drys evt. med perlesukker. Bag stjernen i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Den skal være gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Drys med flormelis i en lille si over og server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kanelstjerne Her får du en nem og lækker opskrift på den populære kanelstjerne, som er blevet rigtig populær i de seneste år. Et sødt stykke bagværk fyldt med kanelremonce og drysset med lidt flormelis på toppen. Det er virkelig noget godt bagværk, som passer perfekt til den søde juletid. Server den til kaffen, som dessert eller til julehyggedag. LÆS OGSÅ: Kanelgifler Julestjerne med fyld Uanset om du kalder den for en julestjerne eller en kanelstjerne, så ændrer det ikke på, at den er super lækker. Samtidig er den også rigtig fin og pynter altså på julebordet. Vi plejer at drysse den med lidt flormelis, da det kommer til at ligne sne, hvilket jo passer perfekt til julestjernen. Bagværk til jul Så hvis du mangler et lille juleprojekt her op til jul, så kan vi i den grad anbefale dig at bage denne julestjerne. Du får en lækker og svampet stjerne, som på ingen måde er tør. Den er fyldt med snasket fyld og så smager den bare helt fantastisk. Fremgangsmåde på kanelstjerne Herunder finder du billeder til selve fremgangsmåden på kanelstjernen. Den er super nem at lave, når først man har fanget metoden. Så kan du også bruge denne metode til at lave en hvidløgsbrød udgave, pizzaudgave og meget andet. Hele metoden bunder egentlig i, at man laver 4 lige store boller, som så rulles ud til cirkler. Så placeres de på et stykke bagepapir, hvor der bliver lagt remonce mellem hvert lag. Herefter skæres de ud og man folder herefter enderne rundt om sig selv, så de danner en fin stjerne. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Den ser så flot og lækker ud! Kan man lave stjernen og lade den stå i køleskabet natten over og komme den i ovnen dagen efter, så den er friskbagt til, når den skal spises? Eller bliver det for “lang” hævetid, tror I? 🙂 Svar
Er det mig som er blind, eller kan jeg ikke se hvor henne jeg skal benytte ægget. Er det det, som jeg skal pensle med, I nævner i selve ingrediensdelen? 🙂 Mvh Olivia Svar
Hej, Ja erstat gerne med et andet surmælksprodukt som skyr, yoghurt osv. 🙂 Ellers erstatter du bare med mælk. Kh Svar
Hej, Det har vi desværre ikke prøvet. Tror dog kun jeg ville bytte 1/3 del ud med fuldkornsmel, hvis jeg var dig. KH Svar
Hej, der står et æg under listen til fyldet, men i beskrivelsen står der ikke noget om at ægget skal blandes i fyldet med de øvrige ingredienser. Skal det æg i remoncen eller er det ægget til at pensle med, I nævner der? Vh Gitte Svar
Tak for nogle dejlige opskrifter, jeg følger din madplan, ikke slavisk. Bytter ud, i forhold til det, vi gerne vil spise😃😎. Jeg bagte kanelstjernen igår, da min datter og svigersøn var hjemme og spise aftensmad. Så skulle der også være lidt til aftenskaffen bagefter. Glæder mig til at prøve flere opskrifter. Svar
Hej Anita, Det er vi så glade for at høre! Håber også, at du har lyst til at eje vores kogebøger en dag. Hav en skøn weekend og tak for din dejlige besked <3 Kh Svar
Hvis dejen laves og skal koldhæves, skal den så samles inden? Tænkte jeg ville koldhæve dejen, så samme den og lade den hæve normalt ved stuetemperatur Svar