Karamelsnitter

Karamelsnitter
Opskrift til stk. Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sprøde og nemme karamelsnitter med mørdejsbund, karamel og chokolade. Snitter, som du kan servere til kaffen eller dessert.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 225 g. smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. sukker
  • 250 g. hvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • Karamel

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 110 g. brun farin
  • 1,25 dl. piskefløde
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 160 g. glukosesirup
  • 110 g. smør
  • 0,5 tsk. salt
  • Top

  • 250 g. mørk chokolade
  • 4 spsk. kokosolie
  • 20 g. frysetørret hindbær

Fremgangsmåde

Bund

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Beklæd en form på 33 x 22 cm med bagepapir.
  3. Pisk smør, vaniljesukker og sukker luftigt i en skål, og rør derefter mel og salt i.
  4. Tryk dejen ned i bunden af formen, og bag den i 20 minutter, eller indtil den er gyldenbrun.
  5. Lad kage køle af.

Karamel

  1. Bring alle ingredienser i kog i en gryde, og rør godt rundt. Skru herefter ned for varmen, og lad massen simre, indtil den rammer en temperatur på ca. 115 grader.
  2. Tag Karamellen af varmen, og lad den køle af i 1 time.
  3. Hæld nu den afkølede karamel over den afkølede bund, og stil kagen på køl i 20 minutter.

Top

  1. Hak chokoladen groft, og smelt den derefter i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Tilsæt kokosolie, og rør godt rundt.
  2. Hæld chokoladen oven på karamellen, og drys med frysetørret hindbær.
  3. Stil kagen på køl igen i 30 minutter, til chokoladen er stivnet.
  4. Skær den afkølede kage ud i snitter. Vi fik 30. stk. ud af portionen, hvor de havde en størrelse på 6 x 5 cm.
  5. Opbevar dem på køl i en lufttætbeholder. (De kan også sagtens fryses ned.)
Bedøm denne ret

Opskrift på karamelsnitter

Disse lækre karamelsnitter er altid et hit hos os. Vi elsker at lave dem til kagebordet og er der rester tilbage efterfølgende, så er de så lækre at have med i madpakke som en skøn snack. Snitterne består af tre lag: en mørdejsbund, karamel og en chokoladetop. Vores er pyntet med frysetørret hindbær, men du kan også nemt pynte med flagesalt eller hakkede nødder. Ellers kan du også bare lade dem være helt plain uden pynt. Snitterne laves i lag og får det fineste snit, når de skæres ud og serveres. Bare tanken om dem gør en lækkersulten. Karamelsnitter med chokolade er en nem opskrift på kage med kondenseret mælk og giver mulighed for mange stykker ud af en enkelt portion.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på søde sager

Karamelsnitter

Kage med karamel

Det her er virkelig en skøn kage med karamel. Som sagt, så består den af en sprød mørdejsbund, karamel i midten og chokolade på toppen. Hvis kagebordet skal gøre lidt sundere, så har vi også opskrifter på forskellige sundere alternativer, som smager ligeså skønt. Prøv blandt andet de her sundere snickers snitter 

Snitter kan nemlig laves i alle afskygninger. Det fede ved sådan en snitte er, at den bygges op i lag. Det betyder også, at man nemt kan bytte et af lagene ud med noget andet. Du kunne lave en kakaobund og evt. toppe med hvid chokolade i stedet. Som sagt, så kan du også drysse med noget forskelligt. Det er ofte med til lige at give det sidste pift til snitten.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

    1. Hej Allan,

      Det lyder som om, at den ikke har været varmet helt op til den rigtige temperatur? Kan det passe?

      Kh

  1. Hejsa,

    Jeg har svært ved at få temperaturen over 105 grader uden at karamellen kommer op og koge alt for meget. Og derved blive grynet.
    Hvis jeg skruer ned falder temperaturen jo igen, så kan ikke finde balancen og ramme de 115 grader.
    Kan i hjælpe?

    Hilsen Lise

    1. Hej Lise,

      Prøv evt. i en mindre gryde, så der ikke er så stor en overflade, hvor den bliver varmet op på. Det kan gøre det lidt nemmere at styre temperaturen uden, at den også bliver for varm.

      Er du forresten sikker på, at den kun kommer op på de 105 grader, når den bliver grynet?

      Kh

  2. Hej,

    Hvordan vil i fryse dem ned?
    I tern og med chokolade?
    Hvis med chokolade, hvordan bliver den så når den er tøet op?

    Mvh Malene

Skriv en kommentar