Tilmeld nyhedsbrev

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på en dansk klassiker, karbonader eller krebinetter, som nogen kalder det. Serveret med kogte danske kartofler og stuvede ærter og gulerødder, så er det nem og lækker aftensmad. Det er mormormad og det er dansk mad, når det er bedst.

Ingrediensliste

Karbonader

  • 500 g. hakket svinekød
  • 140 g. rasp
  • 2 æg
  • Salt/peber
  • 40 g. margarine
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie

Stuvede ærter og gulerødder

  • 25 g. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 dl. mælk
  • 2 dl. vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • Salt/peber
  • 130 g. frosne ærter
  • 130 g. gulerødder

Tilbehør

  • 800-1000 g. kartofler
  • Friskhakket persille

Fremgangsmåde

1. Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem.
2. Skær de kogte gulerødder i små fine tern. Læg dem til side i en skål.
3. I en anden skål optøs ærter.
4. Del nu svinekødet i 4 store karbonader og form dem. Tag to skåle frem, nu skal du til at panere. En til æg og en til rasp blandet med salt og peber. Vend karbonaderne i æg først, og dernæst i raspblandingen.
5. Opvarm en pande med margarine og olie. Steg karbonaderne ved lidt høj varme 1 minut på hver side for at brune dem af. Dernæst ved middelvarme i 4-5 minutter på hver side. Lad dem stå på panden og trække, når de er færdige.
6. En lille sovsegryde findes frem. Smør smeltes.
7. Hvedemel tilsættes og der laves en smørbolle. Tilsæt mælk og grøntsagsboullionvand lidt ad gangen. Rør godt så du undgår klumper i sovsen. Smag til med salt og peber. Til sidst tilsættes de kogte gulerodstern og ærter.
8. Server nu retten med de kogte kartofler, den sprøde karbonade og ikke mindst en masse stuvede gulerødder og ærter.

Bedøm denne ret

Karbonader eller krebinetter hører vist ind under kategorien ”ægte mormor-mad” og med god ret, for det er dansk mad, når den er bedst. Til karbonader hører der sig kogte kartofler, stuvede ærter og gulerødder til, som virkelig er tilbehør, som fuldender retten. Karbonader er faktisk ikke en ret, som vi har lavet forfærdelig meget, efter vi begge er flyttet hjemmefra. Man kan vist ærligt sige, at den er blevet en smule glemt og vi i stedet har lavet andre danske klassikere.

Vi laver faktisk ikke ret meget dansk mad generelt, da vi godt kan lide at prøve retter fra andre lande, men der er nu ikke noget, der slår en god, sprød karbonade.

Skriv en kommentar