Tilmeld nyhedsbrev

Stegt flæsk med persillesauce – den bedste opskrift

Stegt flæsk med persillesauce - den bedste opskrift

Stegt flæsk med persillesauce – den bedste opskrift

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på stegt flæsk med persillesauce og kogte kartofler med skræl. En fantastisk ret, som man får alt for lidt. Med denne opskrift er du sikret sprøde flæsk og god persillesauce.

Ingrediensliste

Paneret flæsk

  • 2 æg
  • 150 g. rasp
  • 2 tsk. salt
  • 400 g. flæsk i skiver

Persillesauce

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl. mælk
  • 1 dl. kartoffelvand
  • 1/2 bundt persille
  • Salt/peber
  • 1/2 tsk. citronsaft

Tilbehør

  • 500 g. kartofler

Fremgangsmåde

Paneret og stegt flæsk

  1. Kog kartofler. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  2. Bank flæsk med en kødhammer.
  3. Bland rasp og salt i en skål og sammenpisket æg i en anden skål.
  4. Gør en bageplade klar. Læg en bagerist oveni bagepladen.
  5. Vend nu hver skive flæsk i æg og derefter i raspblandingen.
  6. Opvarm en pande med fedtstof. Steg kort alle skiver flæsk ved høj varme til de bliver brunet af. Læg dem derefter på bageristen.
  7. Bag flæsket i dem forvarmede ovn i cirka 25 minutter.
  8. Nu skal saucen laves. Smelt smør i en lille gryde, her kan du med fordel tilsætte fedtstof fra det stegte flæsk, der er der god smag i.
  9. Tilsæt mel og rør rundt med et piskeris. Tilsæt nu mælk og rør i saucen så den er fri for klumper. Tilsæt salt og citronsaft.
  10. Hak frisk persille fint. Tilsæt det i saucen inden servering. Er saucen for tyk jævnes den, er den for tynd kan du tilsætte lidt kartoffelvand.

Bedøm denne ret

Stegt flæsk med persillesauce – den bedste opskrift

Her får du den bedste opskrift på stegt flæsk med persillesauce, eller persillesovs om man vil. Sprøde, panerede og saltede flæsk med en lækker cremet persillesauce. Hertil serverer vi små kartofler med skræl – så bliver det simpelthen ikke bedre! Det er i dag den 5. juni, og der er folketingsvalg. Derfor står menuen selvfølgelig på en omgang valgflæsk i anledningen.

Vi laver altid stegt flæsk ved først at stege dem af, så de får en sprød skorpe, og derefter lunes de i ovnen, da det er nemmest og der det sviner mindst. Hvis man bruger ovnen, så er stegt flæsk med persillesauce lige pludselig en nem ret. Flæsket passer sig selv i ovnen imens kartoflerne koger. Til sidst tager det ikke mange minutter at bikse saucen sammen, og så har du altså bare en lækker ret som vil smelte mange hjerter.

Elsker du traditionelle og klassiske danske retter? Så bør du også prøve vores opskrift på Karbonader med stuvede ærter og gulerødder og Tarteletter med høns i asparges.

Der er mange forskellige måder at lave stegt flæsk med persillesovs på. Stegt flæsk kan laves på grill, i ovn eller på panden. Vi foretrækker at stege det ved høj varme på panden først og derefter stege videre i ovnen. Kødet afgiver meget fedtstof, og af denne grund kan fedtstoffet dryppe ned i en bradepande frem for i en grillrist. Så er det kun bagepladerne der skal rengøres.

Skal stegt flæsk paneres eller er der andre muligheder?

Nej, stegt flæsk skal ikke paneres – det foretrækker vi bare. Vi elsker panering generelt, og panering på flæsk gør det bestemt ikke dårligere, tvært imod. Vi banker først flæsket, så salter vi det godt og til sidst panerer vi det inden det skal steges i ovnen. Du kan sagtens blot nøjes med at banke og salte flæsket, det smager også godt.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar