Paneret flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesauce - den bedste opskrift
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på paneret flæsk med persillesauce og kogte kartofler med skræl. En fantastisk ret, som man får alt for lidt. Med denne opskrift er du sikret sprøde flæsk og god persillesauce.

Ingrediensliste

  • Paneret flæsk

  • 2 stk. æg
  • 150 g. rasp
  • 2 tsk. salt
  • 400 g. flæsk i skiver
  • Persillesauce

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl. mælk
  • 1 dl. kartoffelvand
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 500 g. kartoffel

Fremgangsmåde

Paneret og stegt flæsk

  1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  2. Bank flæsk med en kødhammer.
  3. Bland rasp og salt i én skål og sammenpisket æg i en anden skål.
  4. Gør en bageplade klar. Læg en bagerist oven i bagepladen.
  5. Vend nu hver skive flæsk i æg og derefter i raspblandingen.
  6. Opvarm en pande med smør. Steg kort alle skiver flæsk ved høj varme til de bliver brunet af og får en flot farve. Læg dem derefter på bageristen.
  7. Bag flæsket i den forvarmet ovn i cirka 20-25 minutter.
  8. Imens flæsk er i ovnen, så koges kartofler i letsaltet vand og saucen laves.
  9. Til saucen smeltes smør i en lille gryde. Her kan du med fordel tilsætte fedtstof fra det stegte flæsk, da der er god smag i.
  10. Tilsæt mel og pisk det godt sammen med et piskeris. Tilsæt nu mælk lidt af gangen og pisk saucen, så den er fri for klumper. Smag til med salt og citronsaft.
  11. Er saucen for tyk kan der tilsættes lidt vand, mælk eller fløde. Er den derimod for tynd, så kan den jævnes med en jævning lavet på hvedemel eller Maizena rørt op i lidt vand, eller noget af det kogte kartoffelvand. Når kartoffelvand bliver tilsat og saucen får lov til at koge op, så tykner den, grundet stivelsen i kartoffelvandet.
  12. Hak frisk persille fint. Tilsæt det i saucen lige inden servering.
  13. Server dit panerede flæsk med de kogte kartofler og persillesaucen. Velbekomme!
Bedøm denne ret

Opskrift på paneret flæsk med persillesovs

Her får du den bedste opskrift på paneret stegt flæsk med persillesovs. Sprødt, paneret flæsk med en lækker og cremet persillesauce. Hertil serverer vi små kartofler med skræl – så bliver det simpelthen ikke bedre! Det er i dag den 5. juni, og der er folketingsvalg. Derfor står menuen selvfølgelig på en omgang valgflæsk i anledningen.

Vi laver altid stegt flæsk ved først at stege dem af, så de får en sprød skorpe, og derefter lunes de i ovnen, da det er nemmest og der det sviner mindst. Hvis man bruger ovnen, så er stegt flæsk med persillesauce lige pludselig en nem ret. Flæsket passer sig selv i ovnen imens kartoflerne koger. Til sidst tager det ikke mange minutter at bikse saucen sammen, og så har du altså bare en lækker ret som vil smelte mange hjerter.

Elsker du traditionelle og klassiske danske retter? Så bør du også prøve vores opskrift på Karbonader med stuvede ærter og gulerødder og Tarteletter med høns i asparges.

Der er mange forskellige måder at lave stegt flæsk med persillesovs på. Stegt flæsk kan laves på grill, i ovn eller på panden. Vi foretrækker at stege det ved høj varme på panden først og derefter stege videre i ovnen. Kødet afgiver meget fedtstof, og af denne grund kan fedtstoffet dryppe ned i en bradepande frem for i en grillrist. Så er det kun bagepladerne der skal rengøres.

Skal stegt flæsk paneres eller er der andre muligheder?

Nej, stegt flæsk skal ikke paneres – det foretrækker vi bare. Vi elsker panering generelt, og panering på flæsk gør det bestemt ikke dårligere, tvært imod. Vi banker først flæsket, så salter vi det godt og til sidst panerer vi det inden det skal steges i ovnen. Du kan sagtens blot nøjes med at banke og salte flæsket, det smager også godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar