Karrysalat med æble

Karrysalat med æble
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en smagfuld karrysalat med æble til sild blandt andet. Imponer dine gæster og lav din egen hjemmelavet karrysalat. Den smager bedre, selvom den ikke er som den gammeldags variant, æblerne giver nemlig den en friskhed, som passer rigtig godt til silden.  

Ingrediensliste

  • 80 g. mayonnaise
  • 80 g. creme fraiche
  • 2 tsk. karry
  • 0,5 stk. æble
  • 40 g. syltede agurker
  • 0,5 bundt purløg
  • 2 stk. kogt æg
  • 0,5 tsk. flormelis
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Rør mayonnaise sammen med creme fraiche, karry og flormelis.
  2. Hak syltede agurker og purløg fint. Tilsæt det til dressingen.
  3. Hak æble og hårdkogt æg i små tern.
  4. Smag til med salt og peber.
Bedøm denne ret

Opskrift på karrysalat med æble

En nem opskrift på hjemmelavet, smagfuld karrysalat. Den er piftet op med frisk æble, som giver et lækkert frisk pust til den almindelige karrysalat. Karrysalat spises normalt til sild og denne variant er en af de faste retter til vores årlige påskefrokost. Det er tilbehør, som absolut ikke må mangle til de marinerede sild.

En anden ting, som også er en del af vores mad-orgie til påske, er dette lækre hjemmebagte franskbrød. Her plejer vi at få enten varm leverpostej eller hjemmelavet rejesalat til. Til at slutte hele gildet af, så plejer de mindste i familien at skulle ud i haven og finde små påskeæg.

LÆS OGSÅ: Fiskelagkage

Karrysalat med æble

Lav din egen karrysalat til påskefrokosten

Der er altså intet som lige at bikse sådan en hjemmelavet karrysalat sammen til påskefrokosten eller julefrokosten. Det vil helt sikkert falde i god jord hos de fleste og lige give et par ekstra point. Oven i købet, så er det slet ikke svært at lave selv og det smager skønt med lidt æble i. Det giver en super frisk salat, som passer perfekt til den gode sild.

Kan jeg lave den på forhånd?
Ja, det kan du sagtens. Jo længere tid den får lov til at trække, jo flottere en farve får den også. Hvis den bliver lidt for tynd efter at have trukket, så kan du tilsætte lidt ekstra mayonnaise for at gøre den tykkere. Du kan evt. også holde lige igen med creme fraichen og så i stedet blande lidt ekstra af det i inden servering. Det er nemlig altid nemmere at gøre den tyndere fremfor at skulle gøre den tykkere.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar