Kartoffel curry Kartoffel curry Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på vegetarisk kartoffel curry med spinat, kartofler og kikærter. Server din vegetariske gryderet med ris og naanbrød. Ingrediensliste Kartoffel curry 1 stk. porre 4 fed hvidløg 1 stk. rødløg 350 g. kartoffel 400 g. kikærter på dåse 1 spsk. karry 2 tsk. paprika 1 tsk. stødt spidskommen 1 stk. grøntsagsbouillonterning 1 dl. vand 400 ml. kokosmælk 50 g. frisk spinat Tilbehør 320 g. ris 4 stk. naanbrød Fremgangsmåde Hak rødløg og porrer i grove stykker. Hak hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser. Skræl kartofler og skær i tern. Dræn kikærter og skyl godt (du skal bruge ca. 240 g. drænede kikærter). En gryde varmes op med 2-3 spsk. olie eller smør. Tilsæt rødløg, porrer og hvidløg. Lad det sautere et par minutter. Tilsæt herefter kartofler, drænede kikærter og krydderier. Tilsæt kokosmælk, vand og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden). Rør det hele godt rundt. Lad det herefter stå og simre i ca. 15-20 minutter, indtil kartoflerne er møre og saucen er tyknet. Imens kan du koge dine ris. Tilsæt spinat til gryderetten og rør godt rundt. Smag til sidst din curry til med salt og peber. Hvis den er lidt for tynd (det afhænger af hvilken kokosmælk du har brugt), så kan du tykne den lidt ved at lave en jævning. Pisk lidt hvedemel sammen med vand i en skål. Tilsæt det lidt efter lidt til gryderetten til den er tyknet en smule. Server din kartoffel curry med kogte ris og lune naanbrød. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kartoffel curry Her får du opskriften på en simpel, men smagfuld kartoffel curry serveret med ris og naanbrød. Vi tager meget gerne en dag eller to om ugen, hvor vi ikke får kød til aftensmad. Det er en super måde at tvinge sig selv til at være mere kreativ og så har det også ofte den fordel, at man får flere grøntsager ind i hverdagen. Gryderetter er en af de retter, hvor man nemt kan undvære kødet. I stedet bruger vi i denne lækre kartoffel curry kartofler, kikærter, rødløg, porrer, hvidløg og spinat. Retten er smagt til med krydderier og så er den lavet på kokosmælk. Er du ikke til kokosmælk, så kan du også sagtens bruge madlavningsfløde. Her kan du bruge almindelig madlavningsfløde eller en sojafløde, alt efter om du spiser mælkeprodukter eller ej. Sådan en karryret er bare altid god. Vi får det virkelig ofte. Især når der er masser af rester i grøntsagsskuffen, som trænger til at blive brugt. Man kan nemlig smide stort set alle grøntsager i. Når der ikke er kød i, så bruger vi gerne en grøntsag, som mætter godt i stedet. Det kan være almindelige, hvide kartofler, gulerødder eller sød kartoffel. De giver bare sådan en god mæthed til retten. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på vegetariske gryderetter Vegetarisk gryderet med kartofler Så hvis du gerne vil skrue lidt ned for kødet, er vegetar eller bare gerne vil have lidt ekstra grønt ind i hverdagen, så skal du prøve denne ret. En mild karry, hvor du også sagtens kan pifte den lidt op med noget chili. Vi serverer den med almindelige kogte ris og så lune naanbrød til. Naanbrød smager nemlig bare altid godt til gryderetter! Her kan du lave nogle hjemmelavede eller blot købe dem færdiglavede. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.