Kartoffelfad med porrer og bacon

Kartoffelfad med porrer og bacon
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Vores bedste opskrift på et lækkert kartoffelfad med porrer og bacon. Cremede flødekartofler med porrer, sprød bacon og fløde.

Ingrediensliste

  • 1500 g. kartoffel
  • 2 stk. porre
  • 150 g. bacon i tern
  • 7 dl. piskefløde
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver.
  2. Rens porrer grundigt og snit fint.
  3. Opvarm en gryde med lidt fedtstof. Kom bacontern i. Lad dem stege til de er gyldne og sprøde. Tag herrefter bacon fra på en tallerken.
  4. Sæt gryden tilbage på blusset og tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof, hvis det er nødvendigt.
  5. Tilsæt kartofler og porrer og lad det sautere kort.
  6. Tilsæt fløde, stødt muskatnød samt salt/peber.
  7. Vend det hele godt rundt og lad det simre 5-10 minutter ved lav varme. Tag herefter gryden af varmen.
  8. Smør nu et ildfast fad med lidt fedtstof. Kom kartoffelblandingen heri.
  9. Bages i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 1 – 1,5 time. Hvis toppen bliver meget mørk, kan du undervejs dække fadet til med sølvpapir. Tjek om kartoffelfadet er færdigt med en kødnål. Du skal kunne prikke i kartoflerne uden at møde modstand.
  10. Tag fadet ud og lad det trække 5-10 minutter inden servering.
  11. Top med finthakket persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på kartoffelfad med porrer og bacon

Her får du opskriften på det lækreste kartoffelfad med porrer og bacon. En opgradering af den klassiske omgang flødekartofler, hvor der her er brugt masser af porre og tilsat sprød bacon. Kartoflerne bliver bagt i en omgang piskefløde tilsat lidt muskatnød. Det smager så skønt og er godt som tilbehør til et stykke rødt kød eller lignende. Vi elsker tilbehør som dette, da det stort set passer sig selv i ovnen, når først det er klargjort i fadet. Så er der god tid til at få ryddet op og klargjort tilbehøret dertil.

Det her kartoffelfad med porrer og bacon laves med kartofler, som skrælles og skæres i tynde skiver. Man kan også lade skrællen blive på og så blot rense kartoflerne godt. Det giver et lidt mere groft udtryk, men smager også skønt.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kartofler som tilbehør

Kartoffelfad med porrer og bacon

Flødekartofler med bacon og porre

Det er som sagt en slags opgradering af de klassiske flødekartofler. Så i stedet er det altså flødekartofler med bacon og porre. Det er så lækkert og snasket på samme tid. Bacon er jo altid godt, så hvorfor ikke tilføje lidt af det. Det giver også en god saltet smag til kartoflerne. Prikken over i’et er lige den friske persille. Skal kartoflerne serveres som tilbehør til en fest, så kan de bages i god tid og sættes i en varmekasse en times tid. Det plejer vi at gøre, hvis det kniber lidt med ovnpladsen.

Det her kartoffelfad er nemlig genialt til større arrangementer som fødseldage, barnedåb osv., hvor man gerne vil lave mad til en buffet selv.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar