Kartoffelsalat med blomkål

Kartoffelsalat med blomkål
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kartoffelsalat med blomkål i en cremet dressing med purløg. Server din blomkålskartoffelsalat som tilbehør.

Ingrediensliste

 • Fyld

 • 600 g. kartoffel
 • 0,5 stk. blomkål
 • Dressing til kartoffelsalat

 • 1 stk. løg
 • 1 bundt purløg
 • 1 dl. mayonnaise
 • 300 g. creme fraiche
 • 2 tsk. sød sennep
 • 1 tsk. løgpulver
 • 1 spsk. flormelis
 • 1 spsk. hvidvinseddike
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartofler og bring dem i kog i en gryde med vand, som dækker. Tilsæt godt med salt også.
 2. Imens kartoflerne koger, så gøres blomkål klar. Rens blomkål og skær ud i små buketter.
 3. Et par minutter inden kartoflerne er kogt møre, så kommes blomkål i vandet. Lad dem koge med et par minutter, så de bliver møre, men stadig har lidt bid.
 4. Hæld herefter vandet fra og lad kartofler og blomkål afkøle helt (Det kan evt. også koges dagen før og sættes på køl natten over).
 5. Hak løg og purløg fint.
 6. I en skål blandes de resterende ting til dressingen. Pisk det godt sammen og smag til med salt/peber. Vend løg og purløg i dressingen. Lad den gerne trække på køl, hvis du har tid til det.
 7. Skær kartoflerne i mindre stykker (hvis de er meget store). Vend kartofler og blomkål i dressingen og anret på et fad eller i en skål. Pynt evt. med mere purløg på toppen.
 8. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på kartoffelsalat med blomkål

Den nemmeste omgang kartoffelsalat med blomkål i en cremet og lækker dressing. Vil du gøre den klassiske kartoffelsalat lidt ‘lettere’ i det, så kan man udskifte nogle af kartoflerne med kogt blomkål. Det smager skønt og er også en nem måde at tilføre flere grøntsager i hverdagen. Vi er blevet så vilde med den her blomkålskartoffelsalat. Vi er i forvejen også ret glade for blomkål, så det kunne ikke blive bedre, når man så kombinerer det med kartofler.

Kartofler og blomkål er vendt i en simpel kartoffelsalatsdressing, som er lavet på mayonnaise, creme fraiche og friske krydderurter. Server den til grillmaden, til sommermaden eller hvad du ellers lige tænker. Den er også god med en gang klassiske frikadeller til.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på hjemmelavet kartoffelsalat her

Kartoffelsalat med blomkål

Blomkålskartoffelsalat opskrift

Det er en nem opskrift på blomkålskartoffelsalat. Og har du en rest kartofler, så er noget af det bedste at lave altså også kartoffelsalat. Nogle gange så koger vi også bare en ekstra portion kartofler, så vi har til kartoffelsalat dagen efter. Man kan også koge kartoflerne på dagen, men det gør det lidt nemmere, når de har fået lov til at køle helt af og blot skal blandes med dressingen på dagen. Er du ikke til blomkål, så kan det selvfølgelig også erstattes med andre grøntsager. Vi synes blot, at blomkålen komplimenterer kartoffel rigtig godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar