Klatkager af risengrød

Klatkager af risengrød
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

8 minutter

Samlet tid

13 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre klatkager med risengrød. De er perfekte til morgenmad, brunch, en nem snack eller lille dessert. Spis med syltetøj og lidt sukker på.

Ingrediensliste

  • 330 g. risengrød
  • 2 stk. æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Rør alle ingredienserne sammen til dejen i en skål.
  2. Varm en pande op med olie. Vi plejer at bruge smagsneutral olie som raps- eller solsikkeolie.
  3. Lav små klatkager på panden. Lad dem stege ca. 1 minut på hver side. Vend dem rundt. Fortsæt sådan med alt dejen.
  4. Spis med det samme.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på klatkager af risengrød

Klatkager af risengrød er lækkert og en god måde at bruge resterne af risengrøden på. Den her opskrift er simpel og man kan jo sagtens tilsætte lidt smag som vaniljesukker, hvis man er til det. Klatkager af risengrød kan spises til morgenmad, brunch, eftermiddagssnack eller som en nem lille dessert. Vi spiser dem oftest med lidt syltetøj på eller nutella, hvis det skal være ekstra godt.

Man kan lave klatkager af alle slags grød. Risengrød og havregrød er nok vores favoritter. Vi laver dog oftest risengrød i juletiden, så derfor får vi også oftest klatkager af risengrød om vinteren.

LÆS OGSÅ: Græskarkage med chokolade

Klatkager af risengrød

Risengrødsklatkager

Det er som sagt en super måde at få brugt eventuelle rester af risengrød på. De her risengrødsklatkager smager skønt, som de er eller så kan de også serveres som almindelige pandekager med syltetøj og sukker til. De fungerer også godt i madpakken, især til børn.

Klatkagerne laves af en rest kold risengrød. Evt. fra dagen før. Den røres med æg, sukker, vaniljesukker og lidt hvedemel, så man får en tyk pandekagedej. Så steges klatkagerne på pande i lidt smør eller smagsneutral olie. Vupti, så har du de skønneste risengrødsklatkager.

Man kan også tilsætte til revet citronskal eller appelsinskal til dejen for at give dem en frisk smag. Ligeledes kan man tilsætte hakket chokolade, lidt stødt kardemomme eller kanel til dejen. Det her er blot en god grundopskrift på klatkager af risengrød.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar