Kødboller i tomatsauce Kødboller i tomatsauce Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse En lækker opskrift på kødboller i en spicy tomatsauce. Server med spaghetti eller pastaskruer, så har du en nem og lækker hverdagsret. Det er en af vores yndlings italienske opskrifter. Ingrediensliste Kødboller 1 stk. løg 3 fed hvidløg 500 g. hakket oksekød 2 stk. æg 0,5 bundt frisk persille 2 tsk. paprika 3 spsk. hvedemel salt/peber Tomatsauce 3 fed hvidløg 1 stk. løg 400 g. hakkede tomater på dåse 3 tsk. paprika 2 tsk. stødt spidskommen 1 dl. vand 1 tsk. citronsaft 0,5 bundt frisk persille Tilbehør 400 g. spaghetti Fremgangsmåde Hak løg og hvidløg fint til farsen. Alle ingredienserne til farsen blandes sammen i en skål. Formes herefter til boller på størrelse med en golfbold. Steges på en varm pande i olie eller smør til de har fået farve på alle sider. Når kødbollerne er færdige lægges de på en tallerken og sættes til side, imens saucen laves. Hak løg og hvidløg fint. Varm en pande op med olie eller smør. Tilsæt løg og hvidløg til panden og lad det svitse til, at det er blevet blødt. Tilsæt paprika og spidskommen og vend det godt rundt, så krydderierne lige kan blive svitset af. Tilsæt hakkede tomater, vand og citronsaft. Lad det hele simre ved lav/medium varme i ca. 10-15 min. Smages til med salt og peber. Spaghettien koges efter anvisning. Hak persille fint. Tilsæt hakket persille og kødboller til saucen. Vend det hele godt rundt og lad kødbollerne simre lidt tid i saucen, så de bliver varme. Server kogt spaghetti med dine kødboller i tomatsauce. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars pande Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Rosti skålesæt Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på kødboller i tomatsauce I ægte Lady og Vagabonden stil, så bringer vi hermed en opskrift på kødboller i tomatsauce med spaghetti. Vi elsker italiensk mad og denne smagfulde ret er ingen undtagelse. Italienske retter er ofte både god hverdagsmad og fredagsmad, og det er præcis hvad denne ret er. Den er god som nem aftensmad og hvis der er rester, så er resterne også gode i madpakken dagen efter. Kødbollerne har vi lavet på oksekød og tilsat blandt andet frisk persille til. Det synes vi lige giver lidt ekstra til kødbollerne, men det kan også sagtens udelades. Tomatsaucen er simpel og har en mild smag, som komplimenterer kødbollerne helt perfekt. Server retten med spaghetti eller en anden form for pasta. Det er altid en sikker vinder! LÆS OGSÅ: Crispy chicken med gulerodsfritter Pasta med kødboller Pasta med kødboller er en rigtig familiefavorit. Det er nemlig sådan en ret, som også plejer at falde i god jord hos det mindre publikum. På mange måder minder det om spaghetti bolognese, men i stedet laves den med kødboller. Hvis man har set Lady og Vagabonden, så er der altså bare noget charmerende over sådan en omgang her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Hvilken chili og chilisauce er brugt i denne ret? Jeg plejer nemlig at bruge sambal oelek ell siracha som er ret stærke. Mvh Trine Svar
kan man lave tomatsaucen med cherry tomater og lidt tomatpasta i stedet for dåserne med hakkede tomater? 🙂 Svar