Kogt blomkål

Kogt blomkål
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Sådan laver du nemt kogt blomkål som tilbehør. Læs her om kogetid på blomkål, så du får møre og lækre blomkålsbuketter.

Ingrediensliste

  • 1 stk. blomkål
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl blomkålen i koldt vand.
  2. Skær selve bladene og stokken af og del blomkålen den vej (så undgår du, at det smuldrer udover det hele). Hvis du vil koge et helt blomkål, så skal du selvfølgelig ikke skære det ud.
  3. Vil du koge i buketter, så del blomkålen nede ved stokken. Herefter fungerer det godt for os at enten skære eller brække de små buketter af.

Kogning af helt blomkålshoved

  1. Kom hele hovedet af blomkål ned i en gryde. Dæk med vand og kom godt med salt i.
  2. Bring gryden i kog. Når det koger, så skrues der en anelse ned.
  3. Lad det småkoge i 10-18 minutter alt efter hvor stort hovedet er.
  4. Du kan mærke på det ved at stikke med en gaffel. Husk, at det gerne må have lidt bid.
  5. Hæld herefter vandet fra og anret på et fad.

Kogning af små blomkålsbuketter

  1. Kom buketterne i en gryde og dæk med vand og godt med salt.
  2. Bring gryden i kog. Når det koger, så skrues der en anelse ned.
  3. Lad det småkoge i 3-5 minutter alt efter hvor meget bid du vil have.
  4. Hæld herefter vandet fra og anret på et fad.
Bedøm denne ret

Opskrift på kogt blomkål

Her får du guide og opskrift til hvordan du laver kogt blomkål. Hvad enten det er kogte blomkålsbuketter eller et helt kogt blomkålshoved. Det er simpelt, nemt og så behøves det på ingen måde at være kedeligt. Vi laver ofte kogte blomkålsbuketter som tilbehør til aftensmaden. Min dreng på 2 år elsker det og især hvis der er lidt bid i dem. Kunsten i at koge blomkål er nemlig, at de ikke må koges helt ud, men at der gerne må være lidt bid. Det er i hvert fald sådan, at vi bedst kan lide det.

Det smager godt som tilbehør til en klassisk omgang frikadeller, farsbrød og generelt til mange af de klassiske mormor-retter. Det er også en nem måde at servere grøntsager som tilbehør på uden, at det hverken kræver meget tid eller mange ingredienser. Efter vores optik, så skal man ikke undervurdere kogt blomkål.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter og guides til grøntsager som tilbehør

Kogt blomkål

Kogetid på blomkål

Kogetiden på blomkål varierer alt efter om du koger et helt hoved eller blot små buketter. Et helt blomkålshoved (alt efter størrelse selvfølgelig) skal have mellem 12-18 minutter. Små buketter skal have omkring 3-5 minutter, så de stadig har bid. Man kan også altid lade blomkålen trække lidt i kogevandet efter, hvis man gerne vil give det lidt ekstra. At koge blomkål er i hvert fald en nem måde at tilberede det på.

Kogt blomkål

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar