Lækre hverdagsopskrifter

Jordbærtrifli islagkage

Jordbærtrifli islagkage
Opskrift til personer (springform Ø20) Opskrift til 10 personer (springform Ø20)

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker jordbærtrifli islagkage, som må være årets nemmeste sommerdessert. En hjemmelavet islagkage med jordbær.

Ingrediensliste

  • Jordbærsauce

  • 200 g. frosne jordbær
  • 0,5 dl. vand
  • 75 g. sukker
  • 1,25 spsk. majsstivelse
  • 0,25 dl. vand
  • Is

  • 3 stk. æggeblomme
  • 80 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • Andet

  • 170 g. digestivekiks

Fremgangsmåde

Jordbærsauce

  1. Frosne jordbær, sukker og 0,5 dl. vand placeres i en gryde. Der tændes ved lav varme. Lad det komme op og småkoge i ca. 5-6 minutter.
  2. Tag gryden af varmen. Blend det sammen med en stavblender.
  3. Sæt det tilbage på varmen ved lav varme.
  4. Bland maizena op i 0,25 dl. vand. Rør så der ingen klumper er.
  5. Hæld din maizena blanding op i din blendede jordbærmasse. Pisk, indtil det begynder at tykne.
  6. Tag det af varmen og lad det køle helt af. Hæld det evt. over i en bøtte og sæt det evt. i fryseren, hvis det skal gå hurtigt.

Is

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker helt hvidt.
  2. Pisk piskefløde til en let flødeskum.
  3. Vend æggeblandingen sammen med flødeskum. Vend det rundt med en dejskraber. Du må endelig ikke piske.
  4. Gør en springform klar (Ø20). Put bagepapir i bunden af den, inden du lukker den sammen.
  5. Fordel 85 g. let knust digestive kiks på bunden.
  6. Fordel herefter halvdelen af din is og halvdelen af din jordbærsauce ovenpå isen.
  7. Fortsæt igen med 85 g. knust digestivekiks, is og slut af med jordbærsauce på toppen. Du kan evt. bruge enden af en gaffel til at fordele saucen rundt i isen, så du får et flot mønster.
  8. Sæt din islagkage i fryseren i minimum 4-5 timer. Gerne natten over.
  9. Tages op 20 minutter inden servering. Pynt evt. med friske jordbær.

Bedøm denne ret

Jordbærtrifli som islagkage

Her får du den skønneste opskrift på en jordbærtrifli islagkage. Ja, det lyder måske underligt, men den smager bare helt forrygende. Det er en krydsning mellem den kendte jordbærtrifli og en islagkage.

Her om sommeren laver vi en del islagkager. Det er nemlig en nem og lækker sommerdessert, som kan laves i god tid og som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Der indgår nemlig ikke husblas, den skal ikke bages – faktisk vil vi gå så langt og sige, at den er næsten idiotsikker.

LÆS OGSÅ: Daim Islagkage 

Jordbærtrifli islagkage

Kan jeg bruge noget andet end jordbær?

Hvis jordbær ikke er en storfavorit hos dig, så kan du også sagtens bruge en anden slags bær. Du kan bruge hindbær, brombær, blåbær eller kirsebær. Ligeledes behøves du heller ikke at lave jordbærsovsen. Du kan også bruge jordbærmarmelade, hvis det skal gå hurtigt.

På samme måde kan du også bytte digestivekiks ud med makroner eller en anden slags kiks. Det vigtigste er, at du får et element, som knaser.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Ser bare så lækker og indbydende ud. Har lige lavet den og sat i fryseren, så den er klar til gæster om 14 dage. Vil lige høre om den evt. skal dækkes til med film ell. lign. så der ikke dannes is krystaller?

    Venlig hilsen Jannie

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag