Tilmeld nyhedsbrev

Jordbærtrifli islagkage

Jordbærtrifli islagkage

Islagkage med jordbær og kiks

Opskrift til 10 personer (springform Ø20)

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 20 minutter

Ingrediensliste

Jordbærsauce

  • 200 g. frosne jordbær
  • 0,5 dl. vand
  • 75 g. sukker
  • 1,25 spsk. maizena
  • 0,25 dl. vand

Is

  • 3 æggeblommer
  • 80 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde

Andet

  • 170 g. digestivekiks

Fremgangsmåde

Jordbærsauce

  1. Frosne jordbær, sukker og 0,5 dl. vand placeres i en gryde. Der tændes ved lav varme. Lad det komme op og småkoge i ca. 5-6 minutter.
  2. Tag gryden af varmen. Blend det sammen med en stavblender.
  3. Sæt det tilbage på varmen ved lav varme.
  4. Bland maizena op i 0,25 dl. vand. Rør så der ingen klumper er.
  5. Hæld din maizena blanding op i din blendede jordbærmasse. Pisk, indtil det begynder at tykne.
  6. Tag det af varmen og lad det køle helt af. Hæld det evt. over i en bøtte og sæt det evt. i fryseren, hvis det skal gå hurtigt.

Is

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker helt hvidt.
  2. Pisk piskefløde til en let flødeskum.
  3. Vend æggeblandingen sammen med flødeskum. Vend det rundt med en dejskraber. Du må endelig ikke piske.
  4. Gør en springform klar (Ø20). Put bagepapir i bunden af den, inden du lukker den sammen.
  5. Fordel 85 g. let knust digestive kiks på bunden.
  6. Fordel herefter halvdelen af din is og halvdelen af din jordbærsauce ovenpå isen.
  7. Fortsæt igen med 85 g. knust digestivekiks, is og slut af med jordbærsauce på toppen. Du kan evt. bruge enden af en gaffel til at fordele saucen rundt i isen, så du får et flot mønster.
  8. Sæt din islagkage i fryseren i minimum 4-5 timer. Gerne natten over.
  9. Tages op 20 minutter inden servering. Pynt evt. med friske jordbær.

Bedøm denne ret

Jordbærtrifli som islagkage

 

Skriv en kommentar