Jordbærtrifli islagkage

Jordbærtrifli islagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker jordbærtrifli islagkage, som må være årets nemmeste sommerdessert. En hjemmelavet islagkage med jordbær.

Ingrediensliste

  • Jordbærsauce

  • 200 g. frosne jordbær
  • 0,5 dl. vand
  • 75 g. sukker
  • 1,25 spsk. majsstivelse
  • 0,25 dl. vand
  • Is

  • 3 stk. æggeblomme
  • 80 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • Andet

  • 170 g. digestivekiks

Fremgangsmåde

Jordbærsauce

  1. Frosne jordbær, sukker og 0,5 dl. vand placeres i en gryde. Der tændes ved lav varme. Lad det komme op og småkoge i ca. 5-6 minutter.
  2. Tag gryden af varmen. Blend det sammen med en stavblender.
  3. Sæt det tilbage på varmen ved lav varme.
  4. Bland maizena op i 0,25 dl. vand. Rør så der ingen klumper er.
  5. Hæld din maizena blanding op i din blendede jordbærmasse. Pisk, indtil det begynder at tykne.
  6. Tag det af varmen og lad det køle helt af. Hæld det evt. over i en bøtte og sæt det evt. i fryseren, hvis det skal gå hurtigt.

Is

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter.
  2. Pisk piskefløde til en blød flødeskum.
  3. Vend flødeskum sammen med æggeblandingen. Dette gøres nemt med en dejskraber.
  4. Gør en springform klar (Ø22). Put bagepapir i bunden af den, inden du lukker den sammen.
  5. Fordel 85 g. let knust digestive kiks på bunden.
  6. Fordel herefter halvdelen af din is og halvdelen af din jordbærsauce ovenpå isen.
  7. Fortsæt igen med 85 g. knust digestivekiks, is og slut af med jordbærsauce på toppen. Du kan evt. bruge enden af en gaffel til at fordele saucen rundt i isen, så du får et flot mønster.
  8. Sæt din islagkage i fryseren i minimum 4-5 timer (gerne natten over).
  9. Inden servering løsnes formen. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv. Skær forsigtigt rundt langs isen, indtil du kan åbne formen. Du kan evt. skylle kniven under varmt vandt efterfølgende. Tør kniven af og glat kanterne ud på isen.
  10. Tag gerne isen ud 15-20 minutter før servering.
Bedøm denne ret

Jordbærtrifli som islagkage

Her får du den skønneste opskrift på en jordbærtrifli islagkage. Ja, det lyder måske underligt, men den smager bare helt forrygende. Det er en krydsning mellem den kendte jordbærtrifli og en islagkage.

Her om sommeren laver vi en del islagkager. Det er nemlig en nem og lækker sommerdessert, som kan laves i god tid og som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Der indgår nemlig ikke husblas, den skal ikke bages – faktisk vil vi gå så langt og sige, at den er næsten idiotsikker.

LÆS OGSÅ: Daim Islagkage 

Jordbærtrifli islagkage

Kan jeg bruge noget andet end jordbær?

Hvis jordbær ikke er en storfavorit hos dig, så kan du også sagtens bruge en anden slags bær. Du kan bruge hindbær, brombær, blåbær eller kirsebær. Ligeledes behøves du heller ikke at lave jordbærsovsen. Du kan også bruge jordbærmarmelade, hvis det skal gå hurtigt.

På samme måde kan du også bytte digestivekiks ud med makroner eller en anden slags kiks. Det vigtigste er, at du får et element, som knaser.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Ser bare så lækker og indbydende ud. Har lige lavet den og sat i fryseren, så den er klar til gæster om 14 dage. Vil lige høre om den evt. skal dækkes til med film ell. lign. så der ikke dannes is krystaller?

    Venlig hilsen Jannie

  2. Lækker dessert, som jeg nu selv har prøvet at lave. Men… under ingredienser står der “sukker” og i opskriften står der “flormelis” – hvad er rigtigt her?

    1. Hej Mette,

      Man kan bruge begge dele, men har lige rettet til sukker i fremgangsmåden også 🙂

      Kh

Skriv en kommentar