Tilmeld nyhedsbrev

Jordbærtrifli islagkage

Jordbærtrifli islagkage

Islagkage med jordbær og kiks

Opskrift til 10 personer (springform √ė20)

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 20 minutter

Ingrediensliste

Jordbærsauce

  • 200 g. frosne jordb√¶r
  • 0,5 dl. vand
  • 75 g. sukker
  • 1,25 spsk. maizena
  • 0,25 dl. vand

Is

  • 3 √¶ggeblommer
  • 80 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefl√łde

Andet

  • 170 g. digestivekiks

Fremgangsmåde

Jordbærsauce

  1. Frosne jordbær, sukker og 0,5 dl. vand placeres i en gryde. Der tændes ved lav varme. Lad det komme op og småkoge i ca. 5-6 minutter.
  2. Tag gryden af varmen. Blend det sammen med en stavblender.
  3. Sæt det tilbage på varmen ved lav varme.
  4. Bland maizena op i 0,25 dl. vand. R√łr s√• der ingen klumper er.
  5. Hæld din maizena blanding op i din blendede jordbærmasse. Pisk, indtil det begynder at tykne.
  6. Tag det af varmen og lad det k√łle helt af. H√¶ld det evt. over i en b√łtte og s√¶t det evt. i fryseren, hvis det skal g√• hurtigt.

Is

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker helt hvidt.
  2. Pisk¬†piskefl√łde til en let fl√łdeskum.
  3. Vend √¶ggeblandingen sammen med fl√łdeskum. Vend det rundt med en dejskraber. Du m√• endelig ikke piske.
  4. G√łr en springform klar (√ė20). Put bagepapir i bunden af den, inden du lukker den sammen.
  5. Fordel 85 g. let knust digestive kiks på bunden.
  6. Fordel herefter halvdelen af din is og halvdelen af din jordbærsauce ovenpå isen.
  7. Forts√¶t igen med 85 g. knust digestivekiks, is og slut af med jordb√¶rsauce p√• toppen. Du kan evt. bruge enden af en gaffel til at fordele saucen rundt i isen, s√• du f√•r et flot m√łnster.
  8. Sæt din islagkage i fryseren i minimum 4-5 timer. Gerne natten over.
  9. Tages op 20 minutter inden servering. Pynt evt. med friske jordbær.

Bed√łm denne ret

Jordbærtrifli som islagkage

Her f√•r du den sk√łnneste opskrift p√• en jordb√¶rtrifli islagkage. Ja, det lyder m√•ske underligt, men den smager bare helt forrygende. Det er en krydsning mellem den kendte jordb√¶rtrifli og en islagkage.

Her om sommeren laver vi en del islagkager. Det er nemlig en nem og l√¶kker sommerdessert, som kan laves i god tid og som ikke kr√¶ver de store f√¶rdigheder i k√łkkenet. Der indg√•r nemlig ikke husblas, den skal ikke bages – faktisk vil vi g√• s√• langt og sige, at den er n√¶sten idiotsikker.

LÆS OGSÅ: Daim Islagkage 

Jordbærtrifli islagkage

Kan jeg bruge noget andet end jordbær?

Hvis jordb√¶r ikke er en storfavorit hos dig, s√• kan du ogs√• sagtens bruge en anden slags b√¶r. Du kan bruge hindb√¶r, bromb√¶r, bl√•b√¶r eller kirseb√¶r. Ligeledes beh√łves du heller ikke at lave jordb√¶rsovsen. Du kan ogs√• bruge jordb√¶rmarmelade, hvis det skal g√• hurtigt.

På samme måde kan du også bytte digestivekiks ud med makroner eller en anden slags kiks. Det vigtigste er, at du får et element, som knaser.

Kig også på vores Instagramside. Her lægger vi dagligt masser af inspiration og lækre opskrifter op.

Skriv en kommentar