Konditorcreme

Konditorcreme
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet konditorcreme med vanilje og fløde. En god creme, som du kan bruge i lagkager, fastelavnsboller osv.

Ingrediensliste

  • 3 stk. æggeblomme
  • 30 g. majsstivelse
  • 60 g. sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3,5 dl. sødmælk
  • 2,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Først skal creme laves.
  2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt af sukkeret.
  3. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde. Pisk det godt sammen til du ingen klumper har. Hvis det er svært at piske ordentligt sammen, så tilsæt lidt mælk.
  4. Når massen er fri for klumper, så tilsættes den resterende mælk.
  5. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Hæld cremen over i en skål eller bøtte. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen og at der dannes kondens).
  6. Når cremen er afkølet piskes piskefløde til flødeskum.
  7. Pisk også cremen op med en elpisker, så den ikke har klumper. Vend forsigtigt fløden i den kolde creme.
  8. Sæt på køl indtil brug.
  9. Portionen rækker til en lagkage eller som fyld i 8-10 fastelavnsboller.
Bedøm denne ret

Opskrift på konditorcreme

Her får du opskriften på en simpel, men virkelig god konditorcreme. Sådan en god konditorcreme skal man have i baghånden, da den er fantastisk som fyld i lagkager, fastelavnsboller og generelt til bagværk og desserter. Den starter ud med at være en almindelig kagecreme eller vaniljecreme. Herefter piskes flødeskum og så vendes den i cremen, så bliver det til en konditorcreme.

Vi bruger stort set altid konditorcreme i vores hjemmelavede lagkager. Hjemmelavede lagkagebunde, en kompot eller syltetøj og så et ordentligt lag konditorcreme og evt. knuste makroner. Det er altså opskriften på en genial lagkage, som altid er en sikker vinder.

LÆS OGSÅ: Klik her for at finde flere opskrifter på pynt og fyld til kager og desserter

Konditorcreme

Kagecreme med flødeskum

Som sagt, så består konditorcreme blot af kagecreme, som er vendt med flødeskum. Man kan lave sin egen kagecreme eller vaniljecreme eller man kan købe sådan en pulverudgave, som piskes med mælk. Det er dog slet ikke svært at lave det hele fra bunden. Selve cremen består af mælk, æggeblommer, majsstivelse, sukker og vanilje, som koges op. Når den er kogt op og tyknet, så sættes den på køl, så den sætter sig og får lov til at blive helt kold. Inden den vendes med flødeskum, så kan vi godt lide at piske den op, så den ikke har klumper. Det er nemlig lidt sværere at piske klumperne ud, når først du har vendt flødeskum i.

Kan jeg lave den dagen før?

Ja, du kan forberede selve kagecremen/vaniljecremen dagen før. Vent med at vende flødeskum i til på selve dagen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

    1. Hej Camilla,

      Så ville vi gøre det inden den vendes med piskefløde. Den kan nemlig godt blive lidt grynet ellers efter frysning 🙂

      Kh

Skriv en kommentar