Korean fried chicken burger

Korean fried chicken burger
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Lækker og snasket opskrift på korean fried chicken burger. En asiatisk kyllingeburger med sprød paneret kylling, coleslaw og hvidløgsmayo.

Ingrediensliste

  • Kylling

  • 600 g. kyllingebryst
  • 0,5 liter kærnemælk
  • 2 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 dl. kimchi
  • Våd panering

  • 3 stk. æg
  • 1,5 dl. hvedemel
  • 2 dl. danskvand
  • Tør panering

  • 5 dl. hvedemel
  • salt/peber
  • Lynsyltede agurker

  • 1 stk. agurk
  • 3 spsk. sojasauce
  • 2 tsk. sesamolie
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. chiliflager
  • Coleslaw

  • 0,25 stk. spidskål
  • 0,25 stk. rødkål
  • 2 stk. gulerod
  • 2 tsk. sesamfrø
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. sød sennep
  • 1 spsk. flormelis
  • salt/peber
  • Hvidløgsmayo

  • 10 fed hvidløg
  • 2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 3 dl. mayonnaise
  • 2 spsk. limesaft
  • salt/peber
  • Marinade til kylling

  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk. gochujang
  • 1 spsk. sesamolie
  • Andet

  • 4 stk. burgerboller
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 liter raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

Coleslaw

  1. Skyl og snit spidskål og rødkål fint.
  2. Skræl og riv gulerod.
  3. Bland mayonnaise, creme fraiche, sød sennep, flormelis, salt og peber sammen.
  4. Find en stor skål og bland rødkål, spidskål, gulerod, sesamfrø og dressing sammen.

Lynsyltede agurker

  1. Skyl og snit agurk i skiver.
  2. Find en skål og kom agurk deri sammen med sojasauce, chiliflager, sukker, sesamolie og sesamfrø. Stil på køl.

Hvidløgsmayo

  1. Fjern skræl fra hvidløg og kom i en lille gryde med olie. Lad det simre på mellem-høj varme til hvidløgene er gyldne.
  2. Find en skål og kom mayonnaise, de gyldne hvidløg, limesaft, salt og peber deri og blend med en stavblender.

Fried chicken og samling

  1. Rengør og halver kyllingebryst i tykkelsen.
  2. Find en skål og bland kærnemælk, løgpulver, hvidløgspulver, sesamolie og kimchi sammen. Kom kyllingen heri, dæk til og stil på køl (gerne over natten eller et par timer i forkøbet).
  3. Find 2 skåle – den ene piskes den våde panering (hvedemel, æg og danskvand) sammen til alle klumper er væk. Den anden kommes der hvedemel, salt og peber i.
  4. Opvarm olie til cirka 175 grader.
  5. Tag kyllingebryst direkte fra kærnemælk i den tørre panering, dernæst våd panering og til sidst den tørre panering igen.
  6. Kom kyllingebryst i den varme olie og lad det stege i cirka 8-10 minutter alt afhængig af tykkelse. Kyllingen skal være gylden når den tages op.
  7. Imens kyllingen steger, hakkes hvidløg groft og svitses på panden i sesamolie.
  8. Når hvidløg er gylden, tilsættes gochujang og steges kort.
  9. Pensl kylling med gochujang-marinaden.
  10. Lun burgerboller.
  11. Saml burger med salat i bunden, dernæst coleslaw, kylling, agurker og aioli.
Bedøm denne ret

Opskrift på korean fried chicken burger

Korean fried chicken burger er nok en af de lækreste kyllingeburgere, som du kan lave! Den kræver lidt mange elementer og tid i køkkenet, men den er det hele værd. En smagseksplosion uden lige. Du får sprød kylling, en frisk coleslaw, hvidløgsmayo og lynsyltede agurker. Skal du kaste din tid over en lækker kyllingeburger, så lad det være denne. Ægte weekendmad, som er godt snasket og hvor der ikke er sparet på noget af alt det gode.

Vi har lige sådan en periode med fried chicken. Det er blevet en favorit, når vi får kyllingeburger. Vi har blandt også denne opskrift på en lidt mere almindelig fried chicken burger. Det er simpelthen så lækkert med fried chicken, som er lavet på den der rigtige amerikanske måde med både tør og våd panering. Det giver sprød og lækker kylling, som også pensles med en marinade efter for lige at give lidt ekstra spark.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på hjemmelavede burgere her

Korean fried chicken burger

Asiatisk kyllingeburger

Den her burger er en asiatisk kyllingeburger, hvor der også er brugt både kimchi og gochujang. Kimchi er fermenterede grøntsager og gochujang er en koreansk chilipaste, som har lidt ekstra spark over sig. De to ingredienser kan købes i større supermarkeder eller i et asiatisk supermarked. Det er med til at gøre burgeren mere autentisk i smagen, men kan du ikke få fat i det, så kan det udelades og man kan bruge en almindelig chilipaste.

Du får det hele i den her asiatiske kyllingeburger. En burger med sprød kylling, frisk coleslaw, salat, en smagfuld hvidløgsmayo og så er det selvfølgelig samlet i en smørblød briochebolle, som bare er købt færdiglavet. Når der er så mange elementer, som skal gøres klar, så er det helt okay at købe sig til en god bolle. Det gør vi oftest selv.

Korean fried chicken burger

Hvor kan jeg købe kimchi og gochujang?

Det er desværre ikke noget, som alle supermarkeder har. Men man kan købe det i Føtex, Bilka, Meny og nogle gange har Netto det på spot. Ellers kan man købe det i et asiatisk supermarked. Vi ved godt, at vi normalvis ikke bruger varer, som ikke kan købes i alle supermarkeder, men lige med denne opskrift, så er det nødvendigt med disse ingredienser for at få en autentisk smag.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar