Koteletter i fad med kartofler og gulerødder

Koteletter i fad med kartofler og gulerødder
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

50 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker omgang koteletter i fad med kartofler og gulerødder i en pestoflødesauce. En nem opskrift på mad i fad.

Ingrediensliste

  • 4 stk. svinekoteletter
  • 4 fed hvidløg
  • 800 g. kartoffel
  • 2 stk. rødløg
  • 400 g. gulerod
  • 2 spsk. olivenolie
  • 190 g. peberfrugtspesto
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl. vand
  • 5 dl. piskefløde
  • salt/peber
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Varm en pande op med fedtstof. Steg koteletterne af på begge sider, så de blot lige får lidt farve. Krydr med salt/peber og tag så fra på en tallerken.
  2. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Find et ildfast fad frem.
  3. Rens kartofler, gulerødder og rødløg. Skær i grove tern eller både. Kom i bunden af fadet. Vend olivenolie i og krydr med salt/peber.
  4. Bag det i 25 minutter i den forvarmede ovn.
  5. Imens det bager, så gøres saucen klar. Kog vand og opløs bouillonterning deri. Pisk bouillonvand, fløde og peberfrugtspesto sammen i en skål.
  6. Efter de 25 minutter er gået, så tages fadet ud.
  7. Rør evt. lidt rundt i grøntsagerne. Læg koteletter ovenpå og fordel saucen udover.
  8. Bag det så i yderligere 20-25 minutter.
  9. Tag fadet ud og lad det trække 5 minutter inden servering. Top eller server med finthakket frisk persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på koteletter i fad med kartofler og gulerødder

Skal du lave en lækker og smagfuld omgang aftensmad, der kræver minimal forberedelse, så skal du lave denne omgang koteletter i fad med kartofler og gulerødder. Det her bliver uden tvivl en ny go-to til de travle dage, hvor aftensmaden gerne må passe sig selv. Retten består af en bund af bagte kartofler, gulerødder og rødløg. Den toppes så med en pestoflødesauce, som laves med en rød peberfrugtspesto og fløde. Koteletterne steges kort af, så de bare lige får lidt farve og så tilberedes de inde i ovnen sammen med grøntsagerne.

Vi elsker mad i fad, da det er sådan noget mad, som i stor grad passer sig selv. Når det hele tilberedes i ét fad, så er der også rig mulighed for, at det hele trækker god smag fra de forskellige elementer og det er i den grad også tilfældet her.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på koteletter i fad her

Koteletter i fad med kartofler og gulerødder

Koteletter i fad med fløde og pesto

Da vi var små, så fik vi altid serveret koteletter i fad med fløde og tomat. Men vi har eksperimenteret en del med det de seneste år og har efterhånden fundet frem til forskellige måder man kan lave selve saucen på. Den her gang har vi lavet selve saucen på fløde og en peberfrugtspesto. Det er sådan en nem måde at få en smagfuld sauce på, som heller ikke kræver stort arbejde. Vi er vilde med peberfrugtspesto, da den består af bagt peberfrugt og det giver bare sådan en dejlig og mild smag til saucen, så børnene også kan være med på den. Men ellers kan du også blot bruge en almindelig rød pesto lavet på tomat. Men overordnet set, så er dét at bruge en pesto til saucen altså et kæmpe lifehack, fordi du får masser af smag ud af én ingrediens.

Vi har desuden brugt kartofler, rødløg og gulerødder, men du kan også sagtens tilføje andre grøntsager. Det kunne være peberfrugt skåret i strimler, bønner, ærter, majs, squash, aubergine eller hvad du ellers lige har.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar