Tilmeld nyhedsbrev

Koteletter i fad på grøntsagsbund

Koteletter i fad på grøntsagsbund

Koteletter i fad på grøntsagsbund

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

En nem og anderledes opskrift på koteletter i fad. Den er med forskellige grøntsager og er toppet med fetaost, semitørrede tomater og frisk persille på toppen. En nem ret til aftensmad.

Ingrediensliste

  • 500 g. kartofler
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g. porrer
  • 3 fed hvidløg
  • 400 ml. mornaysauce
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1 stk. grøntsagsbouillon
  • 2 dl. vand
  • 500 g. koteletter
  • 1/4 bundt persille
  • 50 g. fetaost
  • 50 g. soltørrede tomater

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Smør et fad med fedtstof.
  2. Skræl kartofler. Skær kartofler, hvidløg, porrer og peberfrugt i tynde skiver, cirka 3 mm. tykke.
  3. Læg dem i fadet i lag som du ønsker. Du kan se på billedet hvordan vi har gjort det.
  4. I en skål opløses boullionterning i 3 dl. kogende vand. Tilsæt herefter mornaysauce og madlavningsfløde. Rør det godt rundt. Tilsæt salt og peber.
  5. Hæld det over fadet og put staniol ovenpå fadet. Sæt det i ovnen i 30 minutter.
  6. Opvarm en pande med fedtstof. Bank dine koteletter lidt flade og steg dem med salt og peber. Alt efter tykkelse skal de forsteges cirka 2-3 minutter på hver side.
  7. Efter 30 minutter fjernes sølvpapiret på fadet i ovnen og det bages yderligere 15 minutter.
  8. Efter 15 minutter lægges de forstegte koteletter ovenpå grøntsagsbunden og det bages yderligere 15 minutter.
  9. Når fadet har været i ovnen i en time er det færdigt. Du kan med fordel lade det stå ude i en halv time inden det spises, da det er meget varmt når det kommer ud. Herved vil retten få mere smag.
  10. Inden servering toppen fadet med knust feta, soltørrede tomater og frisk persille.

Bedøm denne ret

Koteletter i fad på grøntsagsbund opskrift

Her får du opskriften på koteletter i fad på grøntsagsbund. En herlig, mild og nem ret til aftensmad, som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Koteletter i fad har vi fået siden vi var helt små og det har altid været en favorit. Man kan nemlig nemt variere retten ud fra sæson og bruge forskellige grøntsager, alt efter hvad der er i sæson.

LÆS OGSÅ: Katsu Curry

Koteletter i fad på grøntsagsbund

Koteletter i fad i ovn er en nem og lækker måde at tilberede koteletter på. Vi laver dem oftest oven på en bund af noget og så med en smagfuld sauce. Til selve bunden kan man bruge lige nøjagtig de grøntsager man har lyst til. I den her opskrift har vi brugt kartofler, porrer, rød peberfrugt og hvidløg. Men man kunne også have brugt gulerødder, squash, aubergine eller en gul eller grøn peberfrugt. Ved disse alt-i-et-fad retter er det kun fantasien, som sætter grænser.

Koteletter bankes med kødhammer Koteletter banket flade

Kan jeg bruge nakkekoteletter?

Du kan sagtens bruge nakkekoteletter, så det bliver nakkekoteletter i fad i stedet. Nakkekoteletter er en federe udskæring og det bliver derfor mere saftigt. Du bruger bare nakkekoteletterne på samme måde som med almindelige koteletter. Et godt tip er altid lige at banke dem en smule med en kødhammer eller en kagerulle. Det gør nemlig kødet mere mørt.

Koteletter i fad på grøntsagsbund6

Koteletter i fad på grøntsagsbund6

Koteletter brunet af

Koteletter i fad på grøntsagsbund2

Koteletter i fad på grøntsagsbund

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven