Kringle med remonce og chokolade

Opskrift på kringle med remonce og chokolade
Opskrift til personer Opskrift til 12 personer

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste kringle med remonce og mørk chokolade. En skøn hjemmelavet kringle, som du kan nyde til eftermiddagskaffen.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 50 g. gær
  • 100 g. smør
  • 2,5 dl. mælk
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 stk. æg
  • 600 g. hvedemel
  • Fyld

  • 90 g. smør
  • 90 g. sukker
  • 100 g. mørk chokolade
  • Til pensling

  • 1 stk. æg
  • 40 g. hasselnøddeflager
  • 40 g. perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør. Tilsæt mælk. Lad det køle af, så det er lillefingervarmt.
  2. Hæld væsken over i din røreskål.
  3. Rør gær ud.
  4. Tilsæt sukker, salt, æg og hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi bruger ca. 550 g. hvedemel, men vi rører også dejen på maskine.
  5. Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve 1 time.
  6. Imens dejen hæver, så laves remonce.
  7. Rør blødt smør og sukker sammen, indtil du har en ensartet masse.
  8. Stil remonce til side.
  9. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med mel.
  10. Del dejen i to.
  11. Rul hver dej ud til en rektangel.
  12. Smør remonce på midten.
  13. Hak chokolade groft og fordel oven på remonce.
  14. Skær siderne til, så du kan flette dem ind over hinanden. Du kan også bare folde hver side indover og så stoppe enderne under sig selv (så undgår du fyldet ryger ud).
  15. Sådan gentager du med den anden kringle.
  16. Placer begge kringler på en bageplade beklædt med bagepapir.
  17. Lad dem efterhæve under et viskestykke et lunt sted i 30 minutter.
  18. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker samt hasselnøddeflager/mandelflager.
  19. Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 8 minutter.
  20. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på kringle med remonce og chokolade

Nem opskrift på hjemmelavet kringle med remonce og mørk chokolade. En skøn, saftig og lækker kringle, som på ingen måde er tør. Vi har fyldt den med remonce lavet på smør og sukker samt stykker af mørk chokolade. Det er den lækreste kombination, hvis du spørger os. Der er intet som et stykke nybagt kringle og en kop kaffe på en kølig efterårsdag.

Du kan selvfølgelig også sagtens tilføje rosiner, creme eller udelade chokolade, hvis du ikke er til det. På toppen har vi toppet med perlesukker samt lidt hasselnøddeflager. Her kan du også bruge mandelflager eller udelade det helt.

LÆS OGSÅ: Gammeldags kringle med rosiner

Kringle med remonce og chokolade

Hjemmelavet kringle med chokolade

Vi elsker kombinationen af den søde kringle og den søde remonce sammen med den mørke chokolade. Mørk chokolade giver generelt godt modspil til sødt bagværk. Vi kan eksempelvis meget bedre lide mørk chokolade end lys chokolade, når vi bruger det i bagværk. Men du kan selvfølgelig sagtens bruge lys chokolade også.

Opskrift på kringle med remonce og chokolade

Kringle til kaffen

Kringle må være den ultimative “kage-til-kaffen” kage. Den smager så skønt til både eftermiddagskaffen og aftenskaffen. Vi har ofte et stykke kringle i fryseren. Så er det nemlig nemt at tage op og så kan man lune det hurtigt i ovnen eller på brødristeren.

Når du tager det op, så tag det gerne op 1-2 timer før det skal bruges. Inden servering, så giver du den 3-4 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. Så har du altså lun, (næsten nybagt) kringle til uventede gæster eller hvis du blot har brug for lidt sødt til kaffen.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej.

    Den ser super lækker ud.

    Kan den holde sig til næste dag? I så fald hvordan opbevares den bedst? Jeg tænker den ville være god til kollegerne, men så skal den bages aftenen før.

    Mvh Hanne

    1. Hej Hanne,

      Så ville vi bage den aftenen før ja. Alternativt kan den fryses ned og tages op 2-3 timer før den skal nydes 🙂

      KH

Skriv en kommentar