Kyllingelår i ovn

Kyllingelår i ovn
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de bedste kyllingelår i ovn med hjemmelavet marinade med hvidløg, paprika og karry. Ovnstegte kyllingelår, som er saftige.

Ingrediensliste

  • 500 g. kyllingelår
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. karry
  • 1 spsk. brun farin
  • 2 spsk. sojasauce
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Pres hvidløg i en hvidløgspresser.
  2. Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål.
  3. Kom kyllingelårene op i en pose. Kom marinaden ned i posen og ryst/masser marinaden godt ind. Du kan sagtens marinere dem flere timer før de skal tilberes. Bare lad dem stå og trække på køl i posen så.
  4. Fordel kyllingelårene på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad.
  5. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30-35 minutter. Vær opmærksom på størrelsen på lårene, da der kan være stor forskel. Så tjek altid lige dine kyllingelår ved at prikke i dem med en kødnål eller lignende. Hvis saften er klar i farven, så er de færdige.
  6. Tag dem ud af ovnen og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på kyllingelår i ovn

Kyllingelår i ovn er en af de nemmeste måder at tilberede kyllingelår på. Kyllingelåret bliver saftigt indvendigt og får sprødt og smagfuldt skind udvendigt. Især fordi vi marinerer lårene i den lækreste hjemmelavede marinade, som er super nem at lave. Når først lårene er marineret, så skal de blot bages i ovnen. Det er så nemt og er virkelig nem aftensmad, frokost eller hvad du ellers vil servere lårene til. Ofte er kyllingelår også sådan en ret, som bliver serveret på en frokostbuffet. Især hvis der skal være noget til børnene. Det plejer nemlig at være sådan noget, som falder i god jord hos de små.

Lårene kan marineres på forhånd, så de blot skal tilberedes i ovn inden servering. De bliver også kun bedre af at blive marineret dagen før, så de kan få lov til at trække i marinaden natten over. Det giver dem kun endnu mere smag, så det kan vi kun anbefale at gøre, hvis du har tiden.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med kyllingelår her

Kyllingelår i ovn

Ovnstegte kyllingelår

Når man laver ovnstegte kyllingelår, så passer de i princippet sig selv. Imens de tilberedes i ovnen, så kan man lave tilbehør dertil. Det kunne eksempelvis være en smagfuld pastasalat eller kartoffelsalat. Hvad vi serverer dertil afhænger lidt af årstiden. Om sommeren er det en stensikker vinder med en hjemmelavet kartoffelsalat til og i de koldere måneder, så er det lækkert med en pastasalat med årstidens grønt.

Kyllingelårene er også geniale at bruge i madpakken. De kan nemlig sagtens spises kolde. Det elskede vi selv at have med i madpakken, da vi var små. Et trick er at komme staniol på den nederste del af låret. Så kan man holde ved det uden at få grattede fingre.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar