Kyllingelasagne med grøntsager Kyllingelasagne med grøntsager Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 55 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på kyllingelasagne med grøntsager og hakket kyllingekød fra De Danske Familiegårde. En nem og sund lasagne med kylling, som er fyldt med smag. Ingrediensliste Sauce med hakket kyllingekød 1 stk. løg 3 fed hvidløg 0,5 stk. frisk chili 400 g. hakket kyllingekød (fra De Danske Familiegårde) 1 stk. squash 250 g. gulerod 1 stk. rød peberfrugt 2 tsk. paprika 800 g. hakkede tomater på dåse 1 stk. hønsebouillonterning 1,5 dl. vand 150 g. mascarpone 50 g. frisk spinat 0,75 bundt frisk basilikum salt/peber Andet 12 stk. lasagneplader 1 pk. frisk mozzarella 0,25 bundt frisk basilikum Fremgangsmåde Hak løg, hvidløg og chili fint. Riv squash og gulerødder groft. Skær peberfrugt i tern eller strimler. Varm en gryde op med fedtstof. Kom løg, hvidløg og chili i. Lad det sautere til det bliver blødt og rør jævnligt. Tilsæt hakket kyllingekød og lad det stege til det har fået farve. Tilsæt squash, gulerødder, peberfrugt, paprika, hakkede tomater på dåse, smuldret bouillonterning, vand og mascarpone. Rør det hele godt sammen. Lad det simre ved middel varme. Skyl basilikum (kan erstattes af lidt tørret basilikum) og frisk spinat. Kom det i saucen. Vend godt rundt. Lad saucen koge op en smule. Smag til med salt/peber. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof. Tag kødsaucen af blusset. Fordel først et lag kødsauce på bunden af fadet. Kom så lasagneplader ovenpå. Forsæt sådan med kødsauce og lasagneplader og afslut med et lag kødsauce. Kom stanniol over fadet og sæt det ind i den forvarmet ovn i 20 minutter. Efter de 20 minutter tages fadet ud. Frisk mozzarella rives i små stykker med hænderne og fordeles ovenpå. Sæt fadet tilbage i ovnen i 15-20 minutter til osten er smeltet og gylden. Tag lasagnen ud. Lad den trække 10 minutter inden servering. Drys lidt frisk basilikum over og server. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars gryde Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars rivejern Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde Opskrift på kyllingelasagne med grøntsager Den lækreste og nemmeste kyllingelasagne med masser af grøntsager og en smagfuld tomatsauce. Det er præcis hvad du får opskriften på lige her. En nem hverdagsret eller weekendret med masser af smag, som samtidig er lynhurtig at bikse sammen. Når først lasagnen er samlet, så skal den bare passe sig selv i ovnen og så er der god tid til at rydde op, dække bord eller evt. lave en salat til. Vi har brugt hakket kyllingekød fra De Danske Familiegårde, som er hakket på dansk lårkød. Det er fedtfattigt og holder dig mæt længe. Faktisk er der kun mellem 3-7% fedt i kødet, men det er ikke tørt, netop fordi det er lavet af lårkød. Derudover er kylling det klimavenlige kødvalg ift. andre kødtyper, da kylling har et lavere CO2 aftryk. Hakket kyllingekød fra De Danske Familiegårde kan købes i Føtex og Bilka og på Nemlig.com. LÆS OGSÅ: Proteinsandwich med kylling Lasagne med hakket kylling Den her lasagne med hakket kyllingekød har et lavere fedtindhold sammenlignet med en lasagne lavet med hakket oksekød. Så udover at være et bedre valg rent klimamæssigt, så er det altså også en bedre proteinkilde og har et lavere kalorieindhold end andre typer hakket kød. Så der er altså rigtig mange fordele ved at lave din lasagne, dine hakkebøffer osv. ud af hakket kyllingekød. Vores kylllingelasagne er fyldt med grøntsager. Vi har blandt andet brugt peberfrugt, gulerødder, squash, spinat og basilikum. Men du kan sagtens udelade nogle af grøntsagerne eller tilsætte andre, hvis det er. Derfor egner lasagne sig så godt som sådan en ret, hvor man kan få ryddet godt ud i grøntsagsskuffen. Det ville også være lækkert med aubergine, champignon, bønner eller andet i. Uanset hvilke grøntsager du kommer i, så kan vi ikke komme udenom, at det er en nem måde at få mere grønt ind i hverdagen på. Hvis du også vil prøve andre nemme og sunde retter, så kan vi også anbefale en omgang crispy chicken med grøntsagssauce eller en halv kylling med sød kartoffelsalat. Det behøves slet ikke at være kompliceret at spise både sundt og lækkert. Hvilken salat kan jeg servere til? Vi ville gå med en simpel salat. Det kunne være en tomatsalat med rødløg og frisk basilikum eller en lækker bønnesalat, som er vendt i en hurtig sennepsdressing. En gulerodssalat eller råkostsalat vil også smage godt hertil. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Hej 😊 Kan man lave kødsaucen på forhånd og fryse denne indtil den dag man vil lave lasagnen ? Jeg er nemlig i tvivl om den kan, når der er mascarpone i 🤔 Svar