Tilmeld nyhedsbrev

Lagkage med hindbær og chokolade

lagkage med hindbær og chokolade

Lagkage med hindbær og chokolade

Opskrift til 8-10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet lagkage med hindbærmousse og chokolademousse. Server til fødselsdag, til fest eller blot fordi du vil forkæle dine nærmeste. En perfekt sommerkage, som toppet med friske bær, vil falde i god jord ved alle.

Ingrediensliste

Bund

 • 5 æg
 • 200 g. sukker
 • 95 g. hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 40 g. kakao

Hindbærskum

 • 4 dl. piskefløde
 • 250 g. frosne hindbær
 • 1 tsk. citronsaft
 • 2 spsk. sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker

Chokoladeskum

 • 2 dl. piskefløde
 • 4 spsk. kakao
 • 4 spsk. flormelis
 • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

 1. Pisk æg og sukker stift. Det tager cirka 8 minutter.
 2. Bland hvedemel, bagepulver og rå kakaopulver i en skål og sigt i æggemassen, vend forsigtigt rundt.
 3. Tre stk. bagepapir gøres klar. Tegn efter en tallerken der har passende størrelse. Tegn med en blyant og vend bagepapiret.
 4. Hæld 1/3 af dejen på pladen og smør dejen ud. Det skal cirka være 1 cm højt.
 5. Bages ved 200 grader alm ovn i 6-7 minutter. Gentag med de to andre.
 6. Lad de tre bunde afkøle.
 7. Opkog hindbær med citronsaft, vaniljesukker og sukker i en lille gryde. Sæt til afkøling lige så snart det er kogt op.
 8. Pisk nu 4 dl. fløde i en skål og 2 dl. fløde i en anden skål.
 9. I den ene skål (med 4 dl. fløde) tilsættes det kogte hindbærcoulis.
 10. I den anden skål tilsættes rå kakaopulver, flormelis og vaniljesukker.
 11. Når bundene er kolde lægges den første bund på et serveringsfad. Herefter smøres med hindbærskum. Derefter endnu en bund som smøres med chokoladeskum. Slutteligt tilsættes den sidste bund, som smøres med hindbærskum.
 12. På toppen kan kagen pyntes med bær eller hakket chokolade.

Bedøm denne ret

Lagkage med hindbær og chokolade

En lækker opskrift på en nem og hjemmelavet lagkage med hindbær og chokolade. Den er lavet med hindbærmousse og chokolademousse. Selve mousserne er lavet uden husblas, så det er en lagkage, hvor alle kan være med.  

Vi serverede den i weekenden til fødselsdag og den faldt i god jord ved alle. Vi kan godt lide det rustikke udseende den har, men hvis man ikke er til det, så kan man sagtens pynte den med fløde sprøjtet ud af en sprøjtepose.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

 

lagkage med hindbær og chokolade lagkage med hindbær og chokolade lagkage med hindbær og chokolade lagkage med hindbær og chokolade

Pynt den med friske bær, så har du en lækker fødselsdagskage eller sommerkage. Du kan også putte bær og frugter ind i selve kagen, imellem lagene. Det giver en god syrlighed til sødmen fra mousserne.

Kan jeg lave den dagen før?

Du kan sagtens lave den her lagkage med hindbær og chokolade dagen før. Vi vil dog anbefale at vente med at pynte med bær på toppen, indtil lige inden servering. De kan nemlig godt ryge af, hvis de bliver lagt på for tidligt.

Men ellers så kan du også vente med at samle hele kagen til lige inden servering. Du kan lave hindbærmousse og chokolademousse klar og så blot smøre kagen op et par timer inden. Selve bundene kan du også bage på forhånd og fryse ned. Så er det også dejlig nemt. Du kan også blot opbevare bundene pakket godt ned ved stuetemperatur i op til 2-3 dage.

Kan jeg bytte lagene ud?

Ja, hvis du ikke kan lide kombinationen af hindbær og chokolade, så kan det sagtens byttes ud. Du kan også lave et lag med kagecreme, hvis du er mere til det. Ellers kan man også lave en brombær eller jordbærmousse. Det smager også super godt.

Friske bananer gør sig også godt der i eller friske bær i mellem lagene. Frisk frugt gør sig som regel altid godt, da det opvejer de søde mousser.

Følg også med på vores Facebookside, hvor vi hver dag kommer med masser af inspiration til kager, søde sager og meget andet.

Kommentarer

  1. Hej Sara,

   Så ville vi anbefale at bruge en opskrift, hvor der allerede er beregnet husblas i, så det allerede er testet 🙂

   Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven